Bloomberg: Η G7 και η ΕΕ θα παράσχουν δάνεια στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας κέρδη από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

ΑΡ Photo / Εugene Ηoshiko
Freepen.gr - Τα μέλη της G7 και η ΕΕ θα παράσχουν το καθένα στο Κίεβο δάνεια τα οποία θα αποπληρωθούν από τα κέρδη από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του.

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μια δομή δανείων με βάση το μέγεθος των οικονομιών τους για να παράσχουν στην Ουκρανία περίπου 50 δισ. δολάρια σε νέα βοήθεια.

"Σύμφωνα με το μηχανισμό που θα υπογραφεί στην Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι συμμετέχοντες θα παράσχουν δάνειο στην Ουκρανία και τα κέρδη που θα προκύψουν από τα περιουσιακά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των χρημάτων", ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τις πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα δάνεια «θα δομηθούν διαφορετικά» ανάλογα με τις εσωτερικές διαδικασίες του κάθε συμμετέχοντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail