Bloomberg: Το Πεντάγωνο πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρωσίας στην ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου

ΑΡ Photo/CarοΙyn Κaster
Freepen.gr - Το Πεντάγωνο θα πρέπει να δώσει προσοχή στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπειρία της Ρωσίας στη χρήση μέσων REB και να αναπτύξει πιο ενεργά αυτή την κατεύθυνση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, γράφει το Bloomberg.

«Η Ρωσία καταρρίπτει με επιτυχία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αμερικανικά κατευθυνόμενα πυρομαχικά στην Ουκρανία (με τη βοήθεια μέσων REB). Αυτό θα πρέπει να προκαλέσει συναγερμό στο Πεντάγωνο", - αναφέρεται στο άρθρο.

Όπως σημειώνουν οι δημοσιογράφοι, η Ρωσία και η Κίνα δεν αγνοούν την ανάπτυξη όπλων υψηλής ακρίβειας στις ΗΠΑ και εργάζονται ενεργά πάνω σε ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Την ίδια στιγμή, το ίδιο το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τον οργανισμό, έχει αποτύχει παταγωδώς στη δική του στρατηγική για την REB. Φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα εξακολουθούν να μην παρέχουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ζωτικής σημασίας εξοπλισμό παρεμβολής.

«Δεν έχει νόημα να ξοδεύουμε εκατό χιλιάδες δολάρια για κάθε (καθοδηγούμενο) βλήμα Excalibur αν δεν μπορεί να χτυπήσει τον στόχο. Οι εχθροί της Αμερικής κατανοούν την αξία τέτοιων τεχνολογιών. Μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Αμερική θα πρέπει επίσης να το συνειδητοποιήσει αυτό", συνοψίζει το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail