Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός δανειστής της Ρωσίας επεκτείνεται στην Κίνα - Bloomberg

Alfa-Bank
Freepen.gr - Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός δανειστής της Ρωσίας, η Alfa Bank, πρόκειται να ανοίξει γραφεία στην Κίνα στο πλαίσιο ενός σημαντικού σχεδίου επέκτασης, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg.

Ο δανειστής, ο οποίος επιδιώκει να γίνει η πρώτη ιδιωτική ρωσική τράπεζα που θα ανοίξει πλήρη υποκαταστήματα στην Κίνα, έχει υποβάλει αίτηση στις κινεζικές αρχές για να ανοίξει γραφεία σε δύο πόλεις-κλειδιά - το Πεκίνο και τη Σαγκάη - ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο την τράπεζα.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την επέκταση των υπηρεσιών υποστήριξης πελατών της Alfa Bank για κινεζικές επιχειρήσεις. Ο δανειστής δήλωσε ότι παρέχει ήδη υπηρεσίες σε χιλιάδες εταιρείες που συνεργάζονται με τη Ρωσία και έχει εγκαινιάσει μια κινεζική ιστοσελίδα και υποστήριξη για κινεζόφωνους πελάτες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Alfa Bank αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια να ανοίξει γραφεία στο Πεκίνο και τη Σαγκάη τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι θεωρεί την επέκταση στην ασιατική δύναμη ως "στρατηγικά σημαντική". Τον Απρίλιο, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει τα νέα υποκαταστήματα μέχρι το τέλος του 2025, λέγοντας πως η κίνηση αυτή θα διευκολύνει τις συναλλαγές σε γουάν τόσο για τις κινεζικές όσο και για τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Πέρυσι, η Alfa Bank αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος δανειστής σε κινεζικά γιουάν στη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο όλων των δανείων σε γιουάν στη ρωσική αγορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail