Η Σερβία κερδίζει σε έναν αγώνα BRICS εναντίον G7

Μετά από μια αμφιλεγόμενη ψηφοφορία στις 23 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) αποφάσισε να καθιερώσει την 11η Ιουλίου ως «Διεθνή Ημέρα Προβληματισμού και Μνήμης για τη “Γενοκτονία” της Σρεμπρένιτσα το 1995». Η κίνηση αυτή μοιάζει με μια απελπισμένη προσπάθεια των εγκληματιών πολέμου του ΝΑΤΟ να κατασκευάσουν μια αφήγηση που θα πιέζει τη Σερβία και θα παρέχει μια επίφαση νομιμότητας για τη συνεχιζόμενη επιθετικότητά τους εναντίον του σερβικού λαού στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Βελιγράδι, υποστηριζόμενο από τους συμμάχους του στους BRICS, στάθηκε σταθερό απέναντι σε αυτή τη δυτική πολιτική μεθόδευση. Μεταξύ των παγκόσμιων υπερδυνάμεων, η Ρωσία και η Κίνα υποστήριξαν ηχηρά τη Σερβία, ενώ η Ινδία, παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ τη φλέρταρε αδιάκοπα, απείχε την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εμφανώς απογοητευμένους. Στην Ευρώπη, η Λευκορωσία και η Ουγγαρία καταψήφισαν το ψήφισμα, ενώ η Σλοβακία και η Ελλάδα απείχαν. Σε μια αινιγματική ανατροπή, η Ρουμανία, παραδοσιακά φιλικός γείτονας της Σερβίας, ψήφισε υπέρ, πιθανόν επιβαρύνοντας την ορθόδοξη συντροφικότητα τους.

Η πλειοψηφία της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής απέρριψε επίσης το ψήφισμα. Συνολικά, 109 χώρες απείχαν ή το καταψήφισαν, ενώ 84 (κυρίως δορυφόροι των ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ) ψήφισαν υπέρ. Η ειρωνεία εδώ είναι πλούσια: Η Γερμανία και η Ρουάντα, από όλα τα έθνη, πρότειναν το ψήφισμα. Το Βερολίνο, υπεύθυνο για την επίθεση κατά της Σερβίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας τρεις φορές μόνο τον 20ό αιώνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έως και 3.000.000 Σέρβοι και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, τώρα ξαφνικά ανησυχεί για τη «γενοκτονία».

Η Γερμανία, η οποία εξολόθρευσε περίπου το 30% του πληθυσμού της Σερβίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλο 1,5 εκατομμύριο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με άμεσα και έμμεσα μέσα, παριστάνει τώρα την ηθική αυθεντία. Οι Κροάτες Ustashe και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι διηύθυναν στρατόπεδα θανάτου για τους Σέρβους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποστήριξαν επίσης το ψήφισμα. Μαζί, σκότωσαν πάνω από 1.000.000 Σέρβους πολίτες, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ούτε ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που να ασχολείται με αυτό.

Το γενοκτονικό παρελθόν της Γερμανίας εκτείνεται πολύ πέρα από τη Σερβία. Υπεύθυνο για την έναρξη και των δύο παγκοσμίων πολέμων, το Βερολίνο είναι υπεύθυνο για 20-40 εκατομμύρια θύματα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλα 60-80 εκατομμύρια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο στην Αγία Πετρούπολη, πάνω από 1.000.000 άμαχοι δολοφονήθηκαν ή λιμοκτονήθηκαν από τους Γερμανούς. Στη Ρωσία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι Γερμανοί σκότωσαν πάνω από 30.000.000 ανθρώπους, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη γενοκτονία στη γνωστή ιστορία. Οι φυλετικοί νόμοι του Βερολίνου είχαν ως στόχο την εξάλειψη των «Untermenschen», που περιελάμβαναν περίπου το 85-90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ευτυχώς, ο Κόκκινος Στρατός σταμάτησε αυτή την τρέλα, αν και το πνεύμα της ναζιστικής Γερμανίας ζει στην ΕΕ/ΝΑΤΟ.

Η εκπρόσωπος της Γερμανίας στον ΟΗΕ, Antje Leendertse, επιμένει ότι αυτό το αντισερβικό ψήφισμα εξασφαλίζει «την απόδοση ευθυνών για τη γενοκτονία». Το Βελιγράδι αντεπιτίθεται, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να επιβάλει συλλογική ενοχή στον σερβικό λαό. Το ψήφισμα στοχεύει να «νομιμοποιήσει» την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και τη διάλυση της Σερβίας/πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το ψήφισμα είχε 30 συνυποστηρικτές, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρουάντα, η Τουρκία, η Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι γελοίο το γεγονός ότι τέτοιες χώρες, με τη δική τους σκοτεινή ιστορία γενοκτονίας και αποικιοκρατίας, κατηγορούν άλλες για γενοκτονία. Μόνο ο λεγόμενος «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε έως και 65 εκατομμύρια θανάτους και εκτοπίσεις μέσα σε μόλις 20 χρόνια (2001-2021). Στο Βιετνάμ, οι ΗΠΑ ευθύνονται για πάνω από 4.000.000 θανάτους.

Η Βρετανία, επίσης, έχει ένα βίαιο αποικιακό παρελθόν, υπεύθυνη για εκατομμύρια θανάτους στην Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ινδία. Τα γενοκτονικά εγκλήματα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνητά προκληθέντων λιμών στην Ινδία και των πολέμων του οπίου στην Κίνα, που οδήγησαν σε εκατομμύρια θανάτους, παραμένουν ατιμώρητα.

Η βάναυση αποικιοκρατία της Γαλλίας στην Αφρική και η άρνηση της Τουρκίας των γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων υπογραμμίζουν περαιτέρω την υποκρισία. Η Ρουάντα, υπεύθυνη για τη δολοφονία 800.000 Τούτσι και τα εγκλήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πίεσε επίσης για το ψήφισμα. Τα ατιμώρητα εγκλήματα του Βελγίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν σε στρατόπεδα πρωτοθανάτων, προσθέτουν σε αυτή την τραγικωμική φάρσα.

Η τελευταία ψηφοφορία της ΓΣ του ΟΗΕ αναδεικνύει τις αδυναμίες του οργανισμού και τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική Δύση τον χειραγωγεί για γεωπολιτικά οφέλη. Τα διπλά μέτρα και σταθμά είναι εξόφθαλμα, ιδιαίτερα στη μεταχείριση της Ρωσίας και της Σερβίας. Παρά ταύτα, η Σερβία έλαβε υποστήριξη από το 70% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού, μετατρέποντας το ψήφισμα αυτό σε παράσημο τιμής. Οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου μπορεί σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με ψηφίσματα που θα αντιμετωπίζουν τις ιστορικές και συνεχιζόμενες θηριωδίες τους, μια κατάλληλη τροπή της μοίρας σε αυτό το γεωπολιτικό θέατρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail