Οι ΗΠΑ παρακολουθούν το ρωσικό ναυτικό στην Καραϊβική - CBS

Russian Ministry of Defense
Freepen.gr - Αμερικανικά πλοία θα αναπτυχθούν για να παρακολουθήσουν ρωσικά πολεμικά πλοία και ένα πυρηνικό υποβρύχιο στα ανοικτά των ακτών της Κούβας αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε τη Δευτέρα το CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ένα ρωσικό ναυτικό απόσπασμα αποτελούμενο από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov, το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan, το πετρελαιοφόρο Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolay Chiker, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κούβα από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών της Αβάνας.

Δύο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και δύο σκάφη που ρυμουλκούν πίσω τους εξοπλισμό σόναρ ακολουθούν το ρωσικό υποβρύχιο, έγραψε το CBS, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ. Ένα άλλο αντιτορπιλικό και ένα σκάφος της αμερικανικής ακτοφυλακής παρακολουθούν το υπόλοιπο απόσπασμα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, πρόσθεσαν.

Η Μόσχα θα ξεκινήσει μια σειρά αεροπορικών και ναυτικών ασκήσεων στην Καραϊβική τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την επίσκεψη, στην πρώτη σειρά ταυτόχρονων αεροπορικών και θαλάσσιων ασκήσεων που πραγματοποιεί η Ρωσία στην περιοχή από το 2019, δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο άλλος Αμερικανός αξιωματούχος. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πριν από μια παγκόσμια ναυτική άσκηση το φθινόπωρο, έγραψαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail