Πρώην αναλυτής της CIA εξηγεί τις πιέσεις προς το Κίεβο να μειώσει την ηλικία επιστράτευσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Η πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Κίεβο να μειώσει την ηλικία επιστράτευσης στα 18 έτη συνδέεται με την επιθυμία να καταστήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόσο αντιδημοφιλή ώστε να τον αντικαταστήσει, πιστεύει ο πρώην αναλυτής της CIA Φίλιπ Τζιράλντι.

«Υποψιάζομαι ότι το περιβάλλον του (Αμερικανού προέδρου Τζο) Μπάιντεν κατάλαβε επιτέλους πως ο πόλεμος έχει χαθεί και στο πρόσωπο του Ζελένσκι είδαν ένα εμπόδιο για να επεξεργαστούν κάποιο είδος λύσης που δεν θα έμοιαζε με ολοκληρωτική ήττα και θα επέτρεπε διάλογο για εδαφικούς συμβιβασμούς», δήλωσε ο Giraldi στο RIA Novosti.

Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο περιθώριο του SPIEF ότι οι Ουκρανοί αρπάζονται στους δρόμους κατά τη διάρκεια της γενικής επιστράτευσης και πως υπάρχουν λίγοι άνθρωποι πρόθυμοι να πολεμήσουν εκεί. Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει να μειώσει το όριο επιστράτευσης στην Ουκρανία στα 18 έτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail