CSIS: Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για ένα σενάριο παρατεταμένου πολέμου με τη Ρωσία

U.S. Marine Corps photo by Cpl. Michele Clarke)
Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σενάριο «παρατεταμένου πολέμου» με τη Ρωσία, αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες και ενισχύοντας τις στρατιωτικο-βιομηχανικές τους δυνατότητες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από αναλυτές του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) με έδρα την Ουάσιγκτον.

Η δημοσιοποίηση του κειμένου έγινε σε χρόνο που συνέπεσε με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, με τη Ρωσία να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Η έκθεση αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η συμμαχία έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στην προετοιμασία για μια πιθανή σύγκρουση με τη Μόσχα χάρη στην ιδέα που υιοθετήθηκε στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2022.

Η έννοια αυτή αναφέρεται στο έγγραφο ως «επιστροφή στο μέλλον», η οποία αποτελεί αναφορά στην πραγματικότητα του Ψυχρού Πολέμου. Η Ρωσία έχει χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη και αμεσότερη απειλή για την ασφάλεια στον Ψυχρό Πόλεμο, γεγονός που οδηγεί τους ερευνητές να αμφισβητούν κατά πόσον το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για έναν παρατεταμένο πόλεμο με τη Ρωσία στη σημερινή πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail