CSIS: Η Κίνα μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της Ταϊβάν χωρίς να ρίξει ούτε έναν πυροβολισμό

ΑΡ Photo / Japan Coast Guard
Freepen.gr - Η Κίνα μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της Ταϊβάν μέσω "καραντίνας" χωρίς να ρίξει "ούτε έναν πυροβολισμό", γράφει το CNN, επικαλούμενο έκθεση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) με έδρα την Ουάσιγκτον.

Οι Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν εδώ και καιρό δύο επιλογές για πιθανή κινεζική δράση ως βασικές: μια εισβολή πλήρους κλίμακας ή έναν στρατιωτικό αποκλεισμό, αλλά το CSIS λέει ότι υπάρχει μια τρίτη πιθανή οδός, την οποία ονομάζουν "καραντίνα".

Η ακτοφυλακή της Κίνας και άλλες αστυνομικές δυνάμεις θαλάσσιας ασφάλειας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια "πλήρη ή μερική καραντίνα" στην Ταϊβάν, περιορίζοντας την πρόσβαση στα λιμάνια του νησιού, αποκόπτοντας ζωτικές προμήθειες, λένε οι αναλυτές του Κέντρου.

Η κινεζική ακτοφυλακή, όπως και οι περισσότερες τέτοιες υπηρεσίες στον κόσμο, θεωρείται υπηρεσία επιβολής του νόμου, οπότε μπορεί να σταματήσει και να ρυθμίσει τη ναυσιπλοΐα γύρω από το νησί στο πλαίσιο μιας "λεγόμενης καραντίνας".

"Η καραντίνα (είναι) μια επιχείρηση επιβολής του νόμου για τον έλεγχο της θαλάσσιας ή εναέριας κυκλοφορίας εντός μιας καθορισμένης περιοχής, ενώ ο αποκλεισμός έχει κυρίως στρατιωτικό χαρακτήρα", αναφέρει η έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail