Μearsheimer: Ο Μπους Τζούνιορ ευθύνεται για την καταστροφή της Ουκρανίας

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα ήταν ασφαλής και υγιής αν δεν υπήρχε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους να υποστηρίξει την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στον δικηγόρο Glenn Greenwald.

«Η απόφαση της 8ης Απριλίου (μετά τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βουκουρέστι το 2008) να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ήταν πραγματικά καταστροφική. Οι αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης δεν μπορούν να ελαχιστοποιηθούν", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, αν δεν υπήρχαν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ, η Ουκρανία δεν θα επεδίωκε την ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα παρέμενε ουδέτερη και θα ήταν «ασφαλής και υγιής».

Όπως σημείωσε ο ειδικός, σήμερα δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε για πιθανή κλιμάκωση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και την πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου, αν ο Μπους Τζούνιορ δεν είχε κάνει ένα τέτοιο βήμα σε σχέση με το Κίεβο.

«Πήραμε μια καταστροφική απόφαση και η ευθύνη γι' αυτό βαρύνει πρωτίστως τους Αμερικανούς», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail