Μετά το email μεσάνυχτα Κυριακής, χιλιάδες επαγγελματίες και λογιστές ακούνε ΑΑΔΕ και γυρίζει το μάτι τους

pixabay / lauramba
Μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή η ΑΑΔΕ αποφασίζει να στείλει ένα μαζικό email σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες θυμίζοντας τους την υποχρέωσή τους να συνδέσουν τα POS με το ταμειακό τους σύστημα. POS, ERP, πάροχοι, έτσι, γιουβέτσι, κοκορέτσι κτλ και βέβαια μέσα σε όλα ο μπαμπούλας του προστίμου των 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεύτερα πρωί έσπασαν τα τηλέφωνα των λογιστών από δεκάδες πελάτες τους που λαμβάνοντας το email πήγαν στην Πυθία για χρησμό, διότι υπάρχουν κι επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν λιανική, κόβουν μόνο τιμολόγιο και πληρώνονται εν καιρώ μέσω τράπεζας ενώ το POS που αγόρασαν υποχρεωτικά κοσμεί κάποιο ράφι του γραφείου. Αλλά τι να συνδέσουν;

Σήμερα τα λογιστικά γραφεία έπαιρναν σε εφορίες για διευκρινίσεις. Μεγάλο λογιστικό γραφείο στελνόταν από τον Αννα στον Καϊάφα καλώντας στην εφορία, ενώ σε παράλληλη επικοινωνία με γνωστή εταιρεία που παρέχει πακέτα τιμολόγησης δεν κατάφεραν ούτε να πιάσουν γραμμή.

Τρεις μέρες μετά η ΑΑΔΕ ξαναστέλνει email σε φορολογούμενους που δεν έχουν κάνει δήλωση λέγοντάς τους να βιαστούν ενώ έχουν ακόμη ένα μήνα περιθώριο.

Λοιπόν...

Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία με την ΑΑΔΕ, που κάλλιστα μπορεί να την αποκαλεί κανείς κι αηδία. Email για το ένα, email για το άλλο, μέχρι και email για την απογραφή μας είχε στείλει το 2021.

Αλλάξτε ταμειακές, συνδέστε στο διαδίκτυο, πάρτε POS, μετά αλλάξτε POS αν δεν αναβαθμίζετε, συνδέστε το POS με την ταμειακή, την ταμειακή με την τηλεόραση και το βίντεο, κάντε, ράντε...

Η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει καταντήσει ταινία τρόμου με το τι θα σκαρφιστεί η κυβέρνηση και θα ζητήσει η ΑΑΔΕ.

Κάποτε η σχέση του Ελληνα με την εφορία ήταν μια φορά το χρόνο. Πήγαινε τη δήλωση, έβγαινε ο φόρος και τέλος. Τα τελευταία χρόνια η επαφή μας με την εφορία είναι τακτικότερη κι από εκείνη με μέλη της οικογένειάς μας. Και αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail