Το Βέλγιο δε θα επιτρέψει τη χρήση των αεροσκαφών F-16 εκτός Ουκρανίας

Belgian Prime Minister Alexander De Croo - ΑΡ Photo/ Μanuel Βalce Ceneta
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Ουάσινγκτον ότι αποκλείει τη χρήση των όπλων του, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, εκτός Ουκρανίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα Τύπου του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός είπε πως το Βέλγιο δε θα επιτρέψει τη χρήση του στρατιωτικού του εξοπλισμού εκτός του ουκρανικού εδάφους. Προστίθεται ότι στις 28 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία 30 F-16 μέχρι το 2028.

Επιπλέον, ο Ντε Κρου τόνισε πως το Βέλγιο είναι ένας αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ. Προέτρεψε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν ενωμένες και να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αμυνθούν και να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail