Η αύξηση των μισθών προκαλεί μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας fast-food στην Καλιφόρνια

pixabay / geralt
Freepen.gr - Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του εμπορικού ομίλου California Business and Industrial Alliance (CABIA), τα καλιφορνέζικα εστιατόρια fast-food αναγκάστηκαν να περικόψουν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες λόγω της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού στην πολιτεία.

Η έκθεση έρχεται μετά την υπογραφή από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ενός νομοσχεδίου που ονομάστηκε AB 1228 τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, με το οποίο αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός της πολιτείας από 16 σε 20 δολάρια την ώρα. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο και έκτοτε πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να κλείσουν, να αυξήσουν τις τιμές ή να απολύσουν υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της CABIA, Τομ Μάνζο, δήλωσε στο Fox News ότι οι επιχειρήσεις της Καλιφόρνιας είχαν ήδη «δεχθεί επί χρόνια πλήρη και ολοκληρωτική επίθεση» και υποστήριξε πως οι νομοθέτες της πολιτείας ζούσαν σε μια «χώρα της φαντασίας» αν πίστευαν ότι η δραστική αύξηση των μισθών θα βοηθούσε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

«Μπορείς μόνο να αυξήσεις τις τιμές τόσο πολύ», είπε ο Manzo, επιμένοντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρόκειται να πληρώσουν 20 δολάρια για ένα Big Mac. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί".

Δήλωσε επίσης πως οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία fast-food δεν προορίζονταν ποτέ να είναι μακροχρόνιες ή υψηλά αμειβόμενες, χαρακτηρίζοντάς την «βιομηχανία εκκίνησης» στην οποία οι άνθρωποι ξεκινούν να εργάζονται ως παιδιά για να αποκτήσουν μια καλή εργασιακή ηθική για το υπόλοιπο της καριέρας τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail