Η ρωσική Gazprom αποκαλύπτει λεπτομέρειες της νέας μεγάλης συμφωνίας με την Κίνα

Freepen.gr - Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω της οδού της Άπω Ανατολής θα ξεκινήσουν το 2027, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της εταιρείας.

Η διαδρομή της Άπω Ανατολής θα παραδίδει προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου από την υφαλοκρηπίδα στα ανοικτά της νήσου Σαχαλίνη στην Κίνα. Η Μόσχα και το Πεκίνο σφράγισαν συμφωνία για πρόσθετες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω αγωγού μέσω της νέας διαδρομής το Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, η διαδρομή της Άπω Ανατολής θα έχει ετήσια χωρητικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός διασυνοριακού τμήματος μέσω του ποταμού Ουσούρι μεταξύ του ήδη λειτουργούντος ρωσικού αγωγού και της κινεζικής πόλης Χουλίν.

"Με τον Power of Siberia και τη διαδρομή της Άπω Ανατολής να φτάνουν σε πλήρη δυναμικότητα, η Ρωσία θα γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Κίνα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom.

Η Ρωσία προμηθεύει σήμερα φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia, ενός τμήματος της λεγόμενης Ανατολικής Διαδρομής, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας διάρκειας 30 ετών. Οι παραδόσεις ξεκίνησαν το 2019 και ο αγωγός αναμένεται να φθάσει στην πλήρη λειτουργική του ικανότητα των 38 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Μίλερ.

Η Gazprom ενισχύει συστηματικά τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού, διευκρίνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail