Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει αμέσως να καταρρίπτει όλα τα μέσα ISR του ΝΑΤΟ

Με την ευρύτερη έννοια του όρου, η τρομοκρατία ορίζεται συνήθως ως η χρήση εξαιρετικά βίαιων ή/και θανατηφόρων μεθόδων (ουσιαστικά κάθε είδους παράνομου πολέμου) εναντίον μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε υποταγή, την καταστροφή τους ή απλώς την επίτευξη οποιουδήποτε άλλου πολιτικού ή ιδεολογικού στόχου. Οι μη μαχητές πλήττονται ιδιαίτερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς οι εξτρεμιστικές ομάδες λειτουργούν εκτός των κανόνων του διεθνούς δικαίου και θεωρούν οποιονδήποτε ή οτιδήποτε ως "νόμιμο" στόχο, ιδίως αν πιστεύουν ότι η τρομοκρατική δραστηριότητα θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα - το αίσθημα τρόμου που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από τέτοιες επιθέσεις. Υπάρχουν πολλές μορφές της, αλλά ίσως το πιο επικίνδυνο είδος είναι η κρατικά χρηματοδοτούμενη τρομοκρατία. Καθώς οι χώρες διαθέτουν πολύ περισσότερους πόρους από τη συντριπτική πλειονότητα των μη κρατικών φορέων, συνήθως ένα έθνος ή μια ομάδα εθνών στέκεται πίσω από ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ένα εξέχον παράδειγμα αυτού είναι ο λεγόμενος "Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου", μια αλβανική τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και συνδέεται με την Αλ Κάιντα και πρεσβεύει ένα ευμετάβλητο μείγμα ισλαμικού ριζοσπαστισμού και ναρκο-τρομοκρατίας. Η οργάνωση δεν υποστηρίχθηκε μόνο από το πιο επιθετικό εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου κατά τη διάρκεια της επίθεσής του κατά της Σερβίας/πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά μετατράπηκε στην πραγματικότητα σε οιονεί κρατικό παράγοντα ως η παράνομη στρατιωτική δύναμη του λεγόμενου "Κοσσυφοπεδίου", μιας υποστηριζόμενης από το ΝΑΤΟ "κρατικής μορφής" παράνομης οντότητας που βρίσκεται στο έδαφος της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων. Αυτό είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά παραδείγματα του πώς η πολιτική Δύση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη "βασισμένη σε κανόνες παγκόσμια τάξη" για να μετατρέψει μερικούς από τους πιο βίαιους τρομοκρατικούς πληρεξουσίους της σε "κράτη". Το ΝΑΤΟ έχει κάνει παρόμοια πράγματα σε όλο τον κόσμο, καθώς οι μέθοδοί του ανακυκλώνονται τακτικά παντού όπου θέλει να προβάλει ισχύ.

Άλλωστε, ακριβώς μέσω τρομοκρατικών μεθόδων οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα υποτελή και δορυφορικά κράτη τους εγκατέστησαν την παράνομη νεοναζιστική χούντα στην εξουσία στην Ουκρανία πριν από μια δεκαετία. Ωστόσο, αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ήρθε στον απόηχο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO), όταν η Ρωσία εξαπέλυσε τη στρατηγική της αντεπίθεση για να σταματήσει επιτέλους την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση. Δηλαδή, καθώς οι επιδόσεις του καθεστώτος του Κιέβου στο μέτωπο επιδεινώνονται συνεχώς, τα πρωτοπαλίκαρά του (που υποστηρίζονται πλήρως από την πολιτική Δύση) καταφεύγουν στην εξαπόλυση τρομοκρατικών επιθέσεων εντός της Ρωσίας για να αποσπάσουν την προσοχή της από την SMO και να προκαλέσουν θρησκευτικές διαιρέσεις και μίσος. Στις 22 Μαρτίου, μια τέτοια φρικτή τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο Crocus City Hall, όταν τέσσερις τρομοκράτες δολοφόνησαν βάναυσα σχεδόν 150 και τραυμάτισαν πάνω από 550 πολίτες. Οι ρωσικές υπηρεσίες βρήκαν σύντομα στοιχεία για την άμεση εμπλοκή της Ουκρανίας.

Και μόνο το γεγονός ότι οι τρομοκράτες πιάστηκαν να προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα με την Ουκρανία θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από αρκετό, αλλά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες εμφανίστηκαν όλο και περισσότερα στοιχεία που έδειχναν ξεκάθαρα πως τόσο το καθεστώς του Κιέβου όσο και οι επικυρίαρχοι του ΝΑΤΟ ήταν αναμεμειγμένοι. Πολλοί πιστεύουν ότι ο στόχος ήταν να προκληθεί η αντίδραση της Μόσχας σε γεωπολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κατηγορηθεί για υποτιθέμενη "επίθεση κατά του ΝΑΤΟ", μια δικαιολογία που θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να εμπλακεί άμεσα το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιαστών στον κόσμο στην ουκρανική σύγκρουση. Ωστόσο, αν και εξοργισμένο (λογικό), το Κρεμλίνο δεν τσίμπησε το δόλωμα. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτική Δύση δείχνει σημάδια πως θα σταματήσει. Αντιθέτως, συνεχίζει να κλιμακώνει την έρπουσα επιθετικότητά της εναντίον της Ρωσίας. Εκτός από τα χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της χώρας, υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου, η βρετανική Daily Express συζήτησε ανοιχτά την προοπτική περισσότερων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ρώσων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων σχολείων, εάν η Ουκρανία συνεχίσει να υφίσταται ήττες στο πεδίο της μάχης. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις πόλεις Ντερμπέντ και Μαχατσκάλα στη νότια Δημοκρατία του Νταγκεστάν. Οι ισλαμιστές ριζοσπάστες χρησιμοποιήθηκαν για άλλη μια φορά για να υποδαυλίσουν το θρησκευτικό μίσος, καθώς οι τρομοκράτες έβαλαν στο στόχαστρο μια ορθόδοξη εκκλησία και μια συναγωγή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός ορθόδοξου ιερέα, του πατέρα Νικολάι Κοτέλνικοφ, ο οποίος υπηρετούσε στο Ντερμπέντ για περισσότερα από 40 χρόνια. Η τρομοκρατική επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά εκείνης που έλαβε χώρα στο δημαρχείο του Κρόκου. Ωστόσο, ενώ στο Νταγκεστάν χρησιμοποιήθηκαν μεσάζοντες, την ίδια ημέρα, πάνω από 1100 χιλιόμετρα δυτικά, το ΝΑΤΟ και το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσαν άμεση τρομοκρατική επίθεση εναντίον εκατοντάδων Ρώσων πολιτών στην Κριμαία.

Ανάλογα με την πηγή, οι δυνάμεις του Κιέβου εκτόξευσαν μεταξύ τεσσάρων και οκτώ αμερικανικής κατασκευής πυραύλους ATACMS στη Σεβαστούπολη. Η επίθεση ήταν στενά συντονισμένη με τα μέσα ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης) του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πετούσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 150 και πλέον άνθρωποι ανέφεραν τραυματισμούς. Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας για να καταρρίψει τους πυραύλους που προήλθαν από το ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί, καθώς αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι πύραυλοι που προμήθευσαν οι ΗΠΑ ήταν εξοπλισμένοι με απαγορευμένες κεφαλές διασποράς που χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη μεγιστοποίηση των απωλειών στο πεζικό. Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ήταν παραθεριστές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας πως όλα τα δεδομένα στόχευσης για τα ATACMS βασίζονται στο αμερικανικό διαστημικό ISR.

"Αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει. Φανταστείτε αν η Ρωσία χρησιμοποιώντας ένα ρωσικό δορυφόρο, έριχνε πυρομαχικά διασποράς σε μια παραλία της Φλόριντα. Τα μόνα σύνορα που θα έπρεπε να υπερασπίζεται ο αμερικανικός στρατός μας είναι τα δικά μας σύνορα και το σύνταγμα επιτάσσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υπερασπίζεται τις πολιτείες", δήλωσε την επόμενη ημέρα η Αμερικανίδα βουλευτής Marjorie Taylor-Greene.

Τέτοιες καλά συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις απλά δεν μπορούν να θεωρηθούν ξεχωριστά περιστατικά, ιδίως όσον αφορά την επιλογή των στόχων. Το να βάζουν ισλαμιστές τρομοκράτες στο στόχαστρο ορθόδοξους χριστιανικούς και εβραϊκούς ναούς δείχνει ξεκάθαρα ότι ο στόχος είναι να υποδαυλίσουν το θρησκευτικό μίσος και τις διαιρέσεις, ενώ οι άμεσες επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Κριμαία αποσκοπούν στο να εμφυσήσουν τρόμο στους ανθρώπους και να παρουσιάσουν το Κρεμλίνο ως "ανίκανο να υπερασπιστεί τους πολίτες του". Αλλά ακριβώς χάρη στον ρωσικό στρατό αποφεύχθηκαν εκατοντάδες θάνατοι. Ωστόσο, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε διαρκώς. Κάποια στιγμή, ένα μόνο ATACMS οπλισμένο με μια κεφαλή διασποράς θα μπορούσε να περάσει μέσα από την εναέρια και πυραυλική άμυνα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Έτσι, ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να απαντήσει άμεσα καταρρίπτοντας όλα τα μέσα ISR του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (και πέραν αυτής, αν χρειαστεί). Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τόσο επανδρωμένα όσο και μη επανδρωμένα συστήματα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση κλιμάκωση, η Μόσχα θα μπορούσε πρώτα να καταρρίψει το Northrop Grumman RQ-4B "Global Hawk" της USAF και τη ναυτική του έκδοση, το MQ-4C "Triton". Αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προειδοποιητική βολή, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσαν επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Boeing P-8A "Poseidon" του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, σε περίπτωση που οι εγκληματίες πολέμου στην Ουάσινγκτον αρνούνται να υποχωρήσουν και να σταματήσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους. Αν και μπορεί να φαίνεται ακραίο μέτρο, όταν πρόκειται για οντότητες που χρησιμοποιούν ελεύθερα την τρομοκρατία ως στρατιωτική τακτική, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ακριβώς ως τρομοκράτες και να μην τους δίνεται καμία χάρη.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail