Mearsheimer: Το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Πούτιν είναι τώρα το καλύτερο για την Ουκρανία

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ουκρανία αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom του YouTube.

"Από την προσωπική μου οπτική γωνία, θα ήταν σοφό για την Ουκρανία και τη Δύση να αποδεχθούν αυτούς τους δύο όρους που ζητά ο Πούτιν και στη συνέχεια να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, διότι πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορεί να πετύχει η Ουκρανία", είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η καλύτερη λύση για την Ουκρανία θα ήταν να διαπραγματευτεί τώρα και να αποδεχθεί το γεγονός ότι έχει χάσει τέσσερις περιοχές και να δηλώσει ουδετερότητα αρνούμενη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η Δύση και το καθεστώς του Κιέβου πιστεύουν πως μπορούν να ενισχύσουν την AFU και να αποκαταστήσουν την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, ώστε να είναι σε καλύτερη θέση να διαπραγματευτούν.


"Νομίζω ότι αυτό είναι αυταπάτη. Βρίσκονται σε μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να κάνουν μια συμφωνία τώρα", συνόψισε ο Mearsheimer.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail