Για "προδοσία" γίνεται λόγος στη Σλοβακία για την παράδοση των MiG-29 στην Ουκρανία

ma7.sk

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Robert Kaliňák κατήγγειλε ως προδοσία την απόφαση του προκατόχου του να δωρίσει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία την περασμένη άνοιξη και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινική δίωξη και φυλάκιση.

"Η αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων με τέτοιο τρόπο ενάντια στο σύνταγμα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο προδοσία στο πολιτικό μας λεξιλόγιο. Δεν υπάρχει άλλος όρος γι' αυτό", δήλωσε ο Σλοβάκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Jaroslav Naď απάντησε στην κριτική λέγοντας ότι θα έπαιρνε ξανά την ίδια απόφαση.

Το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας ανακοίνωσε επίσης πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά για την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο του Χέγκερ, που ενεργούσε ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν είχε καμία αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών. Ο υφυπουργός του υπουργείου, Igor Melicher, δήλωσε στο πλαίσιο αυτό ότι προσπάθησαν να βρουν στα έγγραφα του υπουργείου την υποτιθέμενη νομική ανάλυση στην οποία αναφέρθηκε ο τότε επικεφαλής του υπουργείου, Jaroslav Naď.

* πληροφορίες infostart.hu

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail