Newsweek: Το ΝΑΤΟ δε θα δεχτεί την Ουκρανία, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον Ζελένσκι

pixabay / Artem_Apukhtin
Freepen.gr - Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρόκειται να δεχτεί την Ουκρανία στις τάξεις της, σε αντίθεση με όλες τις επίσημες υποσχέσεις, έγραψε ο αρθρογράφος του περιοδικού Newsweek Ντάνιελ Ντεπέτρις.

"Παρά όλες τις επίσημες δηλώσεις ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές σε νέα μέλη, θα πρέπει να είναι πλέον απολύτως σαφές πως η συμμαχία δεν θέλει να εντάξει την Ουκρανία στις τάξεις της", αναφέρει.

Ο Ντεπέτρις επισήμανε ωστόσο πως η συμμαχία είναι έτοιμη να μεταφέρει όπλα και οικονομικά μέσα στην Ουκρανία για να πολεμήσει τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα είναι ο κύριος αντίπαλός της. Ωστόσο, πρόσθεσε, το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να εμπλακεί σε απευθείας αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

"Η Ουκρανία περιμένει την ένταξη στο ΝΑΤΟ εδώ και πολύ καιρό. Θα συνεχίσει να περιμένει μάλλον για πάντα, ανεξάρτητα από τα γλυκά λόγια που ψιθυρίζουν οι δυτικοί ηγέτες στο αυτί του Ζελένσκι", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail