NI: Οι ΗΠΑ είναι απρόσεκτες σχετικά με τη χρήση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο

ΑΡ Photo/J. Scοtt ΑppΙewhite
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι πιο προσεκτικές σχετικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον της Ρωσίας λόγω της απειλής πυρηνικής σύγκρουσης, προειδοποίησε ο Ivan Eland, διευθυντής του Κέντρου για την Ειρήνη και την Ελευθερία του Independent Institute, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.

Ο αναλυτής πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να είχε δώσει προσοχή στην τακτική αυθαιρεσία του Κιέβου στη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

«Αυτό θα έπρεπε να είχε πείσει (τις Ηνωμένες Πολιτείες) για μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με την παροχή νέων όπλων μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος», σημείωσε ο ειδικός. 

Σύμφωνα με τον Έλαντ, η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία από την Ουάσιγκτον θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη στο πρόσωπο της Ρωσίας. Οι Αμερικανοί πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν υπόψη τέτοιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ και να περιορίζουν τη βοήθεια προς το Κίεβο με κάθε δυνατό τρόπο με αυστηρούς όρους, πρόσθεσε.

«Η συμμαχική ευτυχία δεν ισοδυναμεί πάντα με την ασφάλεια των ΗΠΑ», προειδοποίησε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail