Πολωνία και Ρουμανία κλήθηκαν να περιμένουν καθώς οι ΗΠΑ δίνουν προτεραιότητα στις παραδόσεις Patriot στην Ουκρανία

Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via ΑΡ
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την προσωρινή διακοπή όλων των υφιστάμενων παραγγελιών για τα πυραυλικά συστήματα Patriot για να δώσουν προτεραιότητα στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, αναφέρει το rmx.news.

Η απόφαση αυτή τοποθετεί την Ουκρανία στην πρώτη γραμμή για την παραλαβή αυτών των κρίσιμων συστημάτων αεράμυνας, ενώ άλλες χώρες με εκκρεμείς παραγγελίες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Ρουμανίας, θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι χαρακτήρισε την απόφαση "δύσκολη αλλά αναγκαία" κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. Τόνισε ότι τόσο τα αναχαιτιστικά Patriot όσο και τα NASAMS που αρχικά προορίζονταν για διάφορες χώρες ανακατευθύνονται τώρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί τις πόλεις και τις κρίσιμες υποδομές της. "Οι παραδόσεις αυτών των πυραύλων σε άλλα έθνη που βρίσκονται επί του παρόντος στη σειρά θα πρέπει να αναβληθούν", δήλωσε ο Κίρμπι.

Η κίνηση αυτή επισημοποιεί μια υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής της G7, όπου δεσμεύτηκε να δώσει τη δυνατότητα στην Ουκρανία να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προστατεύσει τον εαυτό της. Ο Μπάιντεν δήλωσε στην Ιταλία ότι πέντε χώρες συμφώνησαν να στείλουν Patriot στην Ουκρανία και όσες χώρες περιμένουν τις παραδόσεις θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να καλυφθούν πλήρως οι αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας. "Ό,τι έχουμε θα πάει στην Ουκρανία μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της", διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail