Τα μέλη της ΕΕ διαφωνούν για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Reuters

pixabay / Ralphs_Fotos
Freepen.gr - Οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω της αντίθεσης της Γερμανίας στο προτεινόμενο σχέδιο τιμωρίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται με τη Μόσχα, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής το Reuters, επικαλούμενο διπλωμάτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα μέλη της ΕΕ επρόκειτο να συζητήσουν τις κυρώσεις το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το θέμα "αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης την τελευταία στιγμή".

Οι πιθανοί περιορισμοί θα περιλάμβαναν την απαγόρευση της διαμετακόμισης ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και ένα σχέδιο για την πάταξη της παράκαμψης των κυρώσεων, καθιστώντας τις επιχειρήσεις της ΕΕ υπεύθυνες για παραβιάσεις από θυγατρικές και συνεργάτες σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με την Deutsche Presse-Agentur, το Βερολίνο φοβάται ότι οι γερμανικές εταιρείες θα μπορούσαν να πληγούν από τους προτεινόμενους κανονισμούς και θέλει να περιορίσει την ευθύνη των θυγατρικών σε ορισμένα αγαθά ή να την καταργήσει εντελώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail