Η φράση "Sieg Heil" ακούστηκε σε μπυραρία του Μονάχου

pixabay / Pexels
Freepen.gr - Η γερμανική αστυνομία στάλθηκε σε ένα βαυαρικό ζυθοποιείο μετά από καταγγελίες ότι μια ομάδα επισκεπτών της εγκατάστασης φώναζε το απαγορευμένο ναζιστικό σύνθημα "Sieg Heil", σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το βράδυ της Τρίτης στον κήπο μπύρας της Augustinerkeller, της παλαιότερης ζυθοποιίας του Μονάχου. Μάρτυρες δήλωσαν στην αστυνομία πως μια "ντουζίνα" νεαρών ανδρών, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, κάθονταν σε ένα τραπέζι όταν ένας από αυτούς σηκώθηκε και έβγαλε λόγο.

Στο τέλος της ομιλίας, ο άνδρας φώναξε "Sieg" (γερμανικά για τη "νίκη") και η ομάδα απάντησε με το "Heil", το οποίο στη συνέχεια επαναλήφθηκε αρκετές φορές.

Η φράση "call-and-response" χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ και τέθηκε εκτός νόμου μετά την ήττα του Αδόλφου Χίτλερ το 1945. Η χρήση της στη σημερινή Γερμανία μπορεί να οδηγήσει σε ποινική δίωξη.

"Πληροφορηθήκαμε το περιστατικό με αποτροπιασμό και αηδία", δήλωσε εκπρόσωπος της Ζυθοποιίας στην εφημερίδα Bild Zeitung.

"Απορρίπτουμε από κάθε άποψη τέτοιες ακροδεξιές δραστηριότητες. Η ζυθοποιία Augustiner πρεσβεύει μια ανοιχτή, ανεκτική και δημοκρατική κοσμοθεωρία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. "Οι ακροδεξιές εξτρεμιστικές δραστηριότητες πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται άμεσα και με συνέπεια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail