Ρωσικές δυνάμεις εισέρχονται στην περιοχή του Sumy για πρώτη φορά από το 2022

Freepen.gr - Το αδιέξοδο παραμένει στις πρώτες γραμμές της ουκρανικής σύγκρουσης, παρά την αδυναμία του καθεστώτος του Κιέβου να περιορίσει πλήρως την πίεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, γράφει το southfront.press.

Από τις 10 Ιουνίου, μονάδες του ρωσικού στρατού εισήλθαν στην περιφέρεια Sumy και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Rijevka, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη ρωσική περιφέρεια Kursk. Η Rijevka έγινε ο πρώτος οικισμός στον οποίο η ρωσική πλευρά εγκατέστησε μόνιμο έλεγχο στην περιοχή Sumy από τον Απρίλιο του 2022.

Την ίδια στιγμή, έντονες μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του Βολτσάνσκ στην περιοχή του Χάρκοβο. Οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν μια σειρά από απόπειρες επίθεσης σε ρωσικές θέσεις που έχουν εγκατασταθεί εκεί, αλλά υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν. Σε αντάλλαγμα, ο ρωσικός στρατός σημείωσε τακτικά κέρδη προς την κατεύθυνση του εκεί εργοστασίου κατασκευής μηχανημάτων. Οι επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου γύρω από τον οικισμό Glubokoe αποκρούστηκαν επίσης.

Τοπικές συγκρούσεις συνεχίζονταν επίσης κοντά στο χωριό Zelenoe, όπου οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να κατέλαβαν κάποια από τα κοντινά υψηλά σημεία.

Οι μάχες θέσεων συνεχίζονται στην ύπαιθρο της Avdeevka, κοντά στην πόλη Donetsk. Τις τελευταίες ημέρες, ρωσικές μονάδες ανέπτυξαν προέλαση βόρεια και δυτικά του Umanskoe. Οι συγκρούσεις θέσεων σε αστικές περιοχές συνεχίζονται στην Krasnogorovka.

Η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη γύρω από το Μπαχμούτ. Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις κατά μήκος του καναλιού Seversky Donetsk-Donbass ανατολικά του Chasov Yar.

Ένα άλλο σημείο συγκρούσεων είναι η ύπαιθρος Soledar, όπου τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν προς το χωριό Razdolovka, το οποίο παραμένει στα χέρια του καθεστώτος του Κιέβου.


Όλα αυτά τα ρωσικά τακτικά κέρδη συνέβησαν παρά την έντονη αντίσταση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου. Επιπλέον, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν τακτικές αντεπιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Εκτός από το Βολτσάνσκ, μονάδες του καθεστώτος του Κιέβου ανέλαβαν προσπάθειες να πραγματοποιήσουν τέτοιες επιχειρήσεις στις εξοχές γύρω από το Μπαχμούτ και την Αβντέεβκα.

Οι ενέργειες αυτές συνοδεύονται από τη συνεχιζόμενη πολιτική τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον πολιτικών στόχων εντός του ρωσικού εδάφους. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν 6 ουκρανικές επιθέσεις με πυραύλους και UAV διαφόρων τύπων στο Μπριάνσκ και το Μπέλγκοροντ.

Έγινε επίσης γνωστό ότι το βράδυ της 8ης Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ένα ρυμουλκό και μια φορτηγίδα που κινούνταν στον κόλπο Ταγκανρόγκ στην Αζοφική Θάλασσα. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης η φορτηγίδα υπέστη μικρές ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ στο ρυμουλκό έσπασαν τα παράθυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι επιδόσεις του ρυμουλκού, ωστόσο, παρέμειναν άθικτες. Ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στο λιμάνι του Αζόφ στην περιοχή του Ροστόφ.

Έτσι, η εργαλειοθήκη του καθεστώτος του Κιέβου περιλαμβάνει όχι μόνο τακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών πόλεων και οικισμών, αλλά και προσπάθειες να διαταραχθεί η πολιτική θαλάσσια κυκλοφορία στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail