The Washington Times: Τι κάνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Photo: The National Puls
Freepen.gr - Μπορεί ο πρόεδρος να διεξάγει όποιον πόλεμο επιθυμεί; Μπορεί το Κογκρέσο να χρηματοδοτεί όποιον πόλεμο επιθυμεί; Υπάρχουν συνταγματικές και νομικές προϋποθέσεις που πρέπει πρώτα να πληρούνται πριν από τη διεξαγωγή πολέμου; - αναρωτιέται η εφημερίδα The Washington Times.

Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης σχετικά με την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει καμία μεγάλη εθνική συζήτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε ό,τι τους λέει η CIA και μόνο λίγες ιστοσελίδες και podcasts αμφισβητούν τον απερίσκεπτο, ανήθικο, παράνομο και αντισυνταγματικό πόλεμο της κυβέρνησης.

Όλη η εξουσία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση προέρχεται από το Σύνταγμα και από καμία άλλη πηγή. Το Κογκρέσο, ωστόσο, έχει καταφέρει να επεκτείνει την εμβέλειά του πέρα από τα όρια του Συντάγματος στο εσωτερικό και στις εξωτερικές υποθέσεις δαπανώντας χρήματα σε τομείς που δεν μπορεί να ρυθμίσει και αγοράζοντας συμμόρφωση από τις πολιτείες και τις ξένες χώρες με δωροδοκία.

Το Κογκρέσο δεν μπορεί να κηρύξει νόμιμα πόλεμο στη Ρωσία, καθώς δεν υπάρχει στρατιωτικά θεμελιωμένος λόγος για κάτι τέτοιο. Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, τους ανθρώπους ή την περιουσία. Επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία συνθήκη με την Ουκρανία που να ενεργοποιεί μια αμερικανική στρατιωτική άμυνα. Παρόλα αυτά, το Κογκρέσο δαπανά χρήματα για τον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, μόνο το Κογκρέσο μπορεί να κηρύξει πόλεμο σε ένα έθνος ή μια ομάδα. Η τελευταία φορά που το έκανε αυτό ήταν για να ξεκινήσει η αμερικανική εμπλοκή στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, το Κογκρέσο έχει δώσει στους προέδρους περιορισμένες εξουσίες και τους επέτρεψε να διεξάγουν αδήλωτους πολέμους. Παραδείγματα αυτού είναι οι καταστροφικές και εγκληματικές εισβολές του προέδρου Τζορτζ Μπους και του Ιράκ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και το Ψήφισμα Πολεμικών Εξουσιών του 1973.

Το Κογκρέσο όχι μόνο δεν έχει κηρύξει πόλεμο στη Ρωσία, αλλά δεν έχει εξουσιοδοτήσει τη χρήση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον της. Ωστόσο, έχει δώσει στον πρόεδρο Μπάιντεν 175 δισεκατομμύρια δολάρια και τον εξουσιοδότησε να τα ξοδέψει σε στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία, όπως αυτός κρίνει σκόπιμο.

Έχει υποσχεθεί να συνεχίσει να δίνει στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για "όσο χρειαστεί". Όσο χρειαστεί για να κάνει τι; Δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα επειδή δεν έχει σαφή στρατιωτικό στόχο. Η εξάλειψη των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την Κριμαία ή η απομάκρυνση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από το αξίωμα δεν είναι ρεαλιστικά εφικτοί στρατιωτικοί στόχοι.

Το Κογκρέσο έχει εγκρίνει μόνο την αποστολή όπλων και μετρητών στην Ουκρανία, αλλά ο κ. Μπάιντεν έχει επίσης στείλει στρατεύματα. Η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο: χωρίς κήρυξη πολέμου, χωρίς εξουσιοδότηση για χρήση στρατιωτικής βίας. Ακολούθησε μια σταδιακή αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων ως συμβούλων και εκπαιδευτών, και στη συνέχεια ένας πόλεμος που υποστηρίχθηκε από το Κογκρέσο και στον οποίο αναπτύχθηκε μισό εκατομμύριο αμερικανικοί στρατιώτες, το 10% των οποίων επέστρεψε στην πατρίδα του σε σακούλες με πτώματα.

Δε γνωρίζουμε πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία, καθώς δε φέρουν στολή και το πού βρίσκονται είναι μυστικό. Γνωρίζουμε πως εμπλέκονται σε εχθροπραξίες, καθώς μεγάλο μέρος του υλικού που έστειλε ο κ. Μπάιντεν απαιτεί αμερικανική τεχνογνωσία και άδειες ασφαλείας για να λειτουργήσει και να συντηρηθεί. Και σε ορισμένα από τα όπλα τα αμερικανικά στρατεύματα στοχεύουν πραγματικά τις ρωσικές δυνάμεις και πατούν τη σκανδάλη.

Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες; Ναι. Τίποτα από αυτά δεν έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο, αλλά το Κογκρέσο τα έχει πληρώσει με δανεικά χρήματα.

Έχει απειλήσει η Ρωσία τις ΗΠΑ; Όχι. Ποιες σοβαρές πράξεις έχει διαπράξει ο ρωσικός στρατός εναντίον των ΗΠΑ; Καμία. Ποιος είναι ο στόχος του κ. Μπάιντεν; Δεν λέει.

Υποστηρίζει το Κογκρέσο το Σύνταγμα; Ο πρόεδρος; Οι απαντήσεις είναι προφανείς. Έχουμε εναποθέσει το Σύνταγμα για φύλαξη στα χέρια εκείνων που το αγνοούν. Οι συνέπειες είναι ο θάνατος, το χρέος και η απώλεια της προσωπικής ελευθερίας.

* πληροφορίες interaffairs.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail