Times: Οι ΗΠΑ καθυστερούν εσκεμμένα την εκπαίδευση Ουκρανών για να πετάξουν το F-16

RIA Novosti
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ καθυστερούν σκόπιμα την εκπαίδευση των Ουκρανών για να πιλοτάρουν αεροσκάφη F-16 και αναζητούν δικαιολογίες καθώς μόνο 20 πιλότοι θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Times, σύμφωνα με την ουκρανή βουλευτή και επικεφαλής της ειδικής επιτροπής της Verkhovna Rada για την παρακολούθηση της προμήθειας όπλων και άλλης βοήθειας, Oleksandra Ustynova.

Νωρίτερα, το Politico ανέφερε, επικαλούμενο αξιωματούχο του Πενταγώνου, ότι οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να εκπαιδεύσουν πάρα πολλούς Ουκρανούς πιλότους πριν το Κίεβο λάβει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη για να μην χάσουν τις ικανότητές τους. Με τη σειρά του, το Defence News σημείωσε πως η ποιότητα της εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων για να πετάξουν τα F-16 αφήνει πολλά περιθώρια και ο αριθμός των πιλότων που εκπαιδεύονται είναι μικρός.

"Αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής... Ό,τι ζητήσαμε, πράγματι το λάβαμε, ωστόσο, έξι μήνες αργότερα... Αν είχαμε μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την αντεπίθεση το 2023, θα ήταν μια διαφορετική ιστορία", είπε η νομοθέτης, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον ψάχνει για δικαιολογίες.

Η Ustinova δήλωσε πως η καθυστέρηση στην εκπαίδευση σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν μόνο 20 πιλότοι πλήρως εκπαιδευμένοι για να πετάξουν μαχητικά F-16.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail