Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες "επιτέλους έτοιμες για πόλεμο" - Welt

Source: Bundeswehr - www.bfdi.bund.de
Freepen.gr - Η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (MAD) της Γερμανίας θα μπορούσε σύντομα να λάβει πρόσθετες εξουσίες για να προστατευτεί από τη διείσδυση των θεωρούμενων εχθρών, ιδίως της Ρωσίας, ανέφερε την Παρασκευή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Welt.

Επικαλούμενη σχέδιο νόμου για την επέκταση των εξουσιών της MAD, η Welt δήλωσε ότι η υπηρεσία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις διευρυμένες δυνατότητες πληροφοριών της εκτός των γερμανικών στρατιωτικών βάσεων κατά τη διάρκεια ξένων αποστολών. Επιπλέον, θέλει να είναι σε θέση να παρακολουθεί όχι μόνο τους δικούς της στρατιώτες, αλλά και ξένους υπηκόους, υποκλέπτοντας τις επικοινωνίες τους και χρησιμοποιώντας πληροφοριοδότες.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να επιδιώκει τις πρόσθετες εξουσίες προκειμένου να ενισχύσει τη MAD για το "σημείο καμπής" που περιέγραψε προηγουμένως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και την αντιληπτή απειλή που συνιστά η Ρωσία.

"Η τροπολογία παρέχει στην Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας τις απαραίτητες εξουσίες για την προστασία της Bundeswehr από κατασκοπεία και δολιοφθορά από ξένες δυνάμεις, καθώς και από προσπάθειες διείσδυσης εξτρεμιστών από τις τάξεις της, ακόμη και κατά τη διάρκεια ξένων αποστολών", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο πρακτορείο, σημειώνοντας ότι ο νέος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ φέτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail