WSJ: Ο Μπάιντεν κατέστρεψε μια μεγάλη συμφωνία με την Ουκρανία

ΑΡ Photo / ΑΙex Βrandοn
Freepen.gr - Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αναστείλει την έγκριση νέων έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει γίνει εμπόδιο στη συμφωνία μιας ουκρανικής εταιρείας να αγοράσει αμερικανικό LNG, σύμφωνα με κύριο άρθρο της εφημερίδας The Wall Street Journal.

"Τα καλά νέα: Η Ουκρανία έκλεισε την περασμένη εβδομάδα μια σημαντική συμφωνία με έναν αμερικανικό προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου για να βοηθήσει την Ανατολική Ευρώπη να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο. Τα κακά νέα: Ο πρόεδρος Μπάιντεν στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία της συμφωνίας", υποστήριξε η εφημερίδα.

Όπως υπενθυμίζουν οι συντάκτες, νωρίτερα η ουκρανική εταιρεία D.Trading, η οποία ιδρύθηκε από την εταιρεία ενεργειακών συμμετοχών DTEK, υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική Venture Global για την προμήθεια αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, με στόχο να στηρίξει την "ενεργειακή ασφάλεια" της περιοχής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει ένα "μεγάλο εμπόδιο": το φυσικό αέριο πρόκειται να αγοραστεί μέσω του υπό κατασκευή τερματικού σταθμού Venture Global CP2, ο οποίος είναι πλέον "παγιδευμένος" λόγω του μορατόριουμ που επέβαλε ο Μπάιντεν.

"Θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα έδινε το πράσινο φως σε κάθε έργο που θα βοηθούσε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να απαλλαγούν από την εξάρτηση από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Η Ρωσία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 15% των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη <...> Αν οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πάρουν φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να στραφούν στη Ρωσία", αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail