Zeit: Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ουκρανίας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο επίπεδο από ποτέ

Φωτογραφία από κοινωνικά δίκτυα
Freepen.gr - Η ενεργειακή τροφοδοσία της Ουκρανίας βρίσκεται στην πιο καταστροφική κατάσταση από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Zeit.

"Η ενεργειακή τροφοδοσία της Ουκρανίας δεν ήταν ποτέ τόσο κακή όσο τώρα. Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος", τονίζει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί έντονα και η επισκευή των κατεστραμμένων ή χαλασμένων σταθμών θα διαρκέσει πολύ και θα απαιτήσει μεγάλο κόστος, επιπλέον δεν είναι πάντα δυνατή. Η Ρωσία έχει προκαλέσει κολοσσιαίες ζημιές στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, αναφέρει η εφημερίδα.

"Προς το παρόν, η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για τον χειμώνα, ο οποίος θα είναι ακόμη πιο σκοτεινός και ψυχρός από τους προηγούμενους", συνοψίζει το δημοσίευμα.

Στις αρχές Ιουνίου, η Ukrenergo ανακοίνωσε τη θέσπιση ορίων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. Σε περίπτωση υπέρβασής τους, θα εφαρμόζονται ωριαίες διακοπές ρεύματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail