Η Κίνα είναι «εργαλείο του Πούτιν» - Zelensky

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Κίνα ενεργεί για λογαριασμό της Ρωσίας και ωθεί άλλα έθνη να παραλείψουν την επικείμενη «ειρηνευτική σύνοδο κορυφής» που διοργανώνεται στην Ελβετία, καθώς και παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα, υποστήριξε ο Ουκρανός Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι εξαπέλυσε μια σπάνια διπλωματική επίθεση κατά του Πεκίνου την Κυριακή, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την αιφνιδιαστική εμφάνισή του στο Διάλογο της Σάνγκρι-Λα, ένα ετήσιο συνέδριο για την ασφάλεια που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών (IISS) στη Σιγκαπούρη.

«Η Ρωσία, χρησιμοποιώντας την κινεζική επιρροή στην περιοχή, χρησιμοποιώντας επίσης Κινέζους διπλωμάτες, κάνει τα πάντα για να διαταράξει την ειρηνευτική σύνοδο κορυφής», υποστήριξε ο Ζελένσκι.

Εξέφρασε επίσης αόριστες κατηγορίες κατά της Κίνας ότι παρέχει στη Ρωσία απροσδιόριστη στρατιωτική βοήθεια εν μέσω των εχθροπραξιών, παρά το γεγονός ότι δημοσίως ισχυρίζεται το αντίθετο. Ο Ζελένσκι υποστήριξε πως έχει «πληροφορίες ότι με κάποιο τρόπο, κάποια πράγματα έρχονται στις αγορές της Ρωσίας μέσω της Κίνας», υποστηρίζοντας πως κάποια απροσδιόριστα «στοιχεία του οπλισμού της Ρωσίας προέρχονται από την Κίνα».

«Δεν περιμένουμε στρατιωτική υποστήριξη από την Κίνα. Ποτέ δεν τους το ζητήσαμε", δήλωσε. «Αλλά δεν περιμένουμε από την Κίνα να παράσχει αμυντική υποστήριξη στη Ρωσία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail