Η Τουρκία στοχεύει σε εμπορικό τζίρο 100 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία - Ερντογάν

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τους οικονομικούς δεσμούς με στόχο να αυξήσουν τον ετήσιο εμπορικό τους τζίρο στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

"Επί του παρόντος, ο όγκος [του εμπορίου] είναι 55 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους για διπλασιασμό του αριθμού αυτού.

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσονται με συνέπεια παρά την περίπλοκη παγκόσμια κατάσταση. Η Μόσχα και η Άγκυρα επιδιώκουν μεγάλα κοινά έργα όπως έχει προγραμματιστεί, είπε, προσθέτοντας ότι "δεν υπήρξαν εμπόδια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail