Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε 1,5 φορά το Μάιο

ΑΡ Photo / Οrlin Wagner
Freepen.gr - Το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών το Μάιο αυξήθηκε κατά 1,5 φορά σε σύγκριση με τον Απρίλιο - σε 487 εκατομμύρια δολάρια, που ήταν ο υψηλότερος όγκος από τον Μάιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ανάλυση του RIA Novosti των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Έτσι, οι ρωσικές εξαγωγές στο τέλος της άνοιξης αυξήθηκαν κατά 47% - έως και 439 εκ. δολάρια. Το κύριο εμπόρευμα στις εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία ήταν το ουράνιο, η αγορά του οποίου συνεχίστηκε και πάλι μετά από μια παύση τον Απρίλιο - αγοράστηκε για 209,5 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, οι αγορές λιπασμάτων μειώθηκαν κατά 60% στα 99,5 εκ. δολάρια και της πλατίνας κατά 6% στα 88,9 εκ. δολάρια. Παράλληλα, οι ΗΠΑ αύξησαν τις εισαγωγές κόντρα πλακέ περισσότερο από πέντε φορές, στα 11,6 εκ. δολάρια, ενώ αγόρασαν επίσης σιδηροκράματα αξίας 10,7 εκ. δολαρίων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, οι αμερικανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 41% στα 48 εκ. δολάρια. Η Ρωσία αγόρασε κυρίως αμερικανικά εμβόλια - οι εισαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 2,5 φορές, φτάνοντας τα 15,6 εκ. δολάρια.

Ακολουθούν τα προϊόντα διατροφής (+2,6%, 6,9 εκατ. δολάρια) και οι ιατρικές συσκευές (+31%, 4 εκ. δολάρια). Στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνονται επίσης τα φάρμακα και η κυτταρίνη (1,9 εκ. έκαστα).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail