Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα πληρωθούν 170.000 δολάρια για την κατάρριψη του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους F-16

Φωτογραφία: defense.gov από τον Грег Л. Дэвис, PDM
Freepen.gr - Ο πρώτος Ρώσος μαχητής που θα καταρρίψει F-16 στην Ουκρανία θα λάβει βραβείο αξίας 15 εκατομμυρίων ρουβλίων (170.000 δολάρια), ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία FORES.

Ο διευθυντής της εταιρείας Ilya Potanin δήλωσε ότι όσοι θα καταρρίψουν F-16 ή F-15 στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στη συνέχεια θα λάβουν επίσης οικονομικά βραβεία. Ωστόσο, το βραβείο για το πρώτο καταρριφθέν αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος θα είναι το μεγαλύτερο, δήλωσε ο Potanin.

Η FORES ειδικεύεται στην παραγωγή κεραμικών proppants για πετρελαιοπηγές. Ο Ilya Potanin δήλωσε επίσης πως βραβεύει τους Ρώσους πολεμιστές για τα κατεστραμμένα άρματα μάχης Abrams και Leopard. Για κάθε άρμα, ο στρατός έλαβε 500.000 ρούβλια (5.700 δολάρια).

Τα F-16 κατευθύνονται ήδη στο Κίεβο

Νωρίτερα τον Ιούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία. Τα αεροσκάφη αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επιβεβαίωσε πως τα F-16 θα λάβουν μέρος σε μάχες το καλοκαίρι του 2024.

«Υποσχεθήκαμε ότι τα F-16 θα πολεμήσουν στους ουρανούς της Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2024 και η υπόσχεση αυτή εκπληρώθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail