Τώρα απαιτείται ετήσιο εισόδημα 186.000 $ ετησίως για να αισθάνονται οι Αμερικανοί οικονομικά ασφαλείς

Σύμφωνα με μια εκπληκτική νέα έρευνα που μόλις κυκλοφόρησε, απαιτείται ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 186.000 $ ετησίως για να αισθάνεστε οικονομικά ασφαλείς στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα. Δυστυχώς, μόνο το 6 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ κερδίζουν τέτοια χρήματα. Έχουμε λοιπόν ένα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια μας. Το κόστος ζωής έχει γίνει εξαιρετικά επώδυνο και εκατομμύρια Αμερικανοί είναι αγχωμένοι επειδή τα οικονομικά τους είναι τόσο χάλια.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας οικονομικής μετατόπισης επικών διαστάσεων. Οι εξαιρετικά πλούσιοι έχουν πλουτίσει πολύ, οι τάξεις των φτωχών έχουν εκραγεί και η μεσαία τάξη έχει εκσπλαχνιστεί εντελώς. Σε αυτό το σημερινό οικονομικό περιβάλλον, μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού ζει άνετα. Τα παρακάτω προέρχονται από το CBS News:
Οι Αμερικανοί έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα για το τι χρειάζεται για να αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με νέα έρευνα της Bankrate. Ο μαγικός αριθμός; $186.000 ετησίως.

Επί του παρόντος, μόνο το 6% των ενηλίκων των ΗΠΑ κερδίζει αυτό το ποσό ή περισσότερο, ανέφερε το Bankrate. Το μεσαίο οικογενειακό εισόδημα πέφτει μεταξύ 51.500 και 86.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα τελευταία ομοσπονδιακά στοιχεία. Η επίτευξη οικονομικής ασφάλειας σημαίνει πως μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, ενώ σου περισσεύουν αρκετά για να κάνεις κάποιες διακριτικές αγορές και να διαθέσεις χρήματα για το μέλλον, ανέφερε ο ιστότοπος προσωπικών οικονομικών.
Όταν μεγάλωνα, νόμιζα ότι όποιος κέρδιζε περισσότερα από 100.000 $ το χρόνο ήταν πλούσιος.

Τώρα όμως χρειάζεται εισόδημα περίπου πενταπλάσιο αυτού για να θεωρηθείς «πλούσιος»:
Οι Αμερικανοί έχουν ακόμη υψηλότερο κριτήριο για να αισθάνονται πλούσιοι. Η έρευνα διαπίστωσε πως πιστεύουν ότι θα χρειαζόταν να κερδίζουν 520.000 $ ετησίως για να πληρούν τις προϋποθέσεις ως πλούσιοι - από την απάντησή τους στα $483.000 κατά την ίδια έρευνα πέρυσι.
Μεγάλο μέρος του πληθυσμού προσπαθεί όσο πιο σκληρά μπορεί, αλλά δεν θα βγάλει ποτέ τα χρήματα που θα ήθελε να βγάλει.

Εν τω μεταξύ, το κόστος ζωής συνεχίζει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά.

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό των Αμερικανών που παραδέχονται πως βιώνουν οικονομικό άγχος συνεχίζει να αυξάνεται:
Πολλοί κουρασμένοι από τον πληθωρισμό καταναλωτές συνεχίζουν να βιώνουν οικονομικό στρες, με μια νέα έρευνα της Federal Reserve Bank of Philadelphia να διαπιστώνει ότι το 35% των Αμερικανών ανησυχεί μήπως δεν τα βγάλουν πέρα, από 29% ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτό το χάσμα μεταξύ του τι κερδίζει ο τυπικός Αμερικανός και του τι φιλοδοξεί να κερδίσει σημαίνει πως «Οι Αμερικανοί έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε αυτό το υψηλό εισόδημα και πιστεύουν ότι πρέπει να βγάλουν περισσότερα χρήματα ακόμα κι αν ξέρουν πως δεν είναι ρεαλιστικό ότι δεν θα βγάλουν ποτέ αυτό το ποσό». υποστηρίζει η Sarah Foster, αναλύτρια στο Bankrate, μιλώντας στο CBS MoneyWatch.
Σε αυτό το σημείο, ακόμη και πολλοί που θεωρούνται πως ανήκουν σε «ομάδες ανώτερου εισοδήματος» αισθάνονται αναγκασμένοι να αναλάβουν επιπλέον δουλειές μόνο και μόνο για να τα βγάλουν πέρα:
Οι Αμερικανοί σε ομάδες ανώτερου εισοδήματος ανησυχούν για την ικανότητά τους να πληρώνουν λογαριασμούς, με περισσότερο από το 15 τοις εκατό αυτού του δημογραφικού να καταλαμβάνει επιπλέον θέσεις εργασίας τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Από τον Απρίλιο του 2024, το 32,5 τοις εκατό των ερωτηθέντων που κέρδιζαν πάνω από 150.000 δολάρια ετησίως ανησυχούσαν μήπως δεν τα βγάλουν πέρα ​​τους επόμενους έξι μήνες, από 21,7 τοις εκατό τον Απρίλιο του περασμένου έτους , έδειξε η έρευνα του Ιουνίου.

Αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από εκείνο των εισοδηματικών ομάδων από 100.000 $ έως 149.999 $, 70.000 $ έως 99.999 $ και 40.000 $ έως 69.999 $. Μόνο τα άτομα που κέρδιζαν λιγότερα από 40.000 $, η ομάδα με το χαμηλότερο εισόδημα, ανησυχούσαν περισσότερο από την ομάδα των $150.000 και πλέον.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους αριθμούς.

Οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο μεγάλο άγχος για τα οικονομικά τους και αυτό βοηθά να εξηγηθεί γιατί τα οικονομικά ζητήματα παίζουν τόσο εξέχοντα ρόλο σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο.

Μερικοί Αμερικανοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ​​περικόπτοντας ό,τι μπορούν.

Για παράδειγμα, τα ακόλουθα προέρχονται από ένα άρθρο του NPR σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί περικόπτουν τη φιλανθρωπική προσφορά:
Ο Robert Lang, ένας μακροχρόνιος επιπλοποιός στο Σινσινάτι, ένιωθε καλά που έδινε χρήματα σε λιγότερο τυχερούς ανθρώπους. Αυτές τις μέρες, ωστόσο, αναγκάζεται να είναι λιγότερο γενναιόδωρος.

«Δεν είμαι μεγάλος ανθρωπιστής», λέει ο Λανγκ. «Αλλά αισθάνομαι πολύ καλά αν μπορώ να δώσω σε έναν άστεγο 20 δολάρια. Και δεν μπορώ να το κάνω πια».

Ο λόγος; Οι αυξανόμενες τιμές, οι οποίες ανάγκασαν τον Λανγκ να αρνηθεί την προσφορά του, καθώς ο 69χρονος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ​​με τα επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης και μια μερική απασχόληση σε ένα περιοδικό κατασκευής επίπλων.
Όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι, οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο γενναιόδωροι.

Μακάρι να μην ήταν αλήθεια, αλλά είναι ακριβώς έτσι.

Τι θα συμβεί λοιπόν όταν οι οικονομικές συνθήκες γίνουν εξαιρετικά σκληρές;

Ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της BCA Research, Peter Berezin, προειδοποιεί ότι έρχεται νέα ύφεση και ότι οι τιμές των μετοχών θα μπορούσαν σύντομα να πέσουν κατά 30 τοις εκατό:
Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στον ορίζοντα για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την BCA Research.

Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της BCA Research, Peter Berezin, προειδοποίησε ότι, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η οικονομία θα πέσει σε ύφεση είτε φέτος είτε στις αρχές του 2025.

Εάν συμβεί αυτό, ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει στις 3.750, που σηματοδοτεί πτώση 30% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Θα αποδειχτεί πως έχει δίκιο;

Δε γνωρίζω.

Αλλά ξέρω ότι η ύφεση έχει ήδη φτάσει σε πολλούς Αμερικανούς.

Κάθε μέρα, λαμβάνουμε ακόμη περισσότερα άσχημα οικονομικά νέα. Για παράδειγμα, η Fox Business μόλις δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το πώς οι μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων βρίσκονται στη διαδικασία κλεισίματος καταστημάτων από ακτή σε ακτή:
Μόλις αυτή την εβδομάδα, η Walgreens ανακοίνωσε ότι θα κλείσει έναν «σημαντικό» αριθμό καταστημάτων με χαμηλή απόδοση σε όλες τις ΗΠΑ λόγω συνεχιζόμενων προκλήσεων με κερδοφορία και μείωση των περιθωρίων κέρδους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Rite Aid ανακοίνωσε πως 27 καταστήματα στο Μίσιγκαν και το Οχάιο έχουν προστεθεί στον αυξανόμενο αριθμό καταστημάτων που σχεδιάζει να κλείσει ενώ αναδιαρθρώνεται στο πλαίσιο της πτώχευσης του Κεφαλαίου 11.
Σε μεγάλες πόλεις σε όλο το έθνος, χιλιάδες εμπορικά ακίνητα είναι τώρα άδεια.

Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καθώς ο κόσμος συγκλονίζεται από τη μια χαοτική κρίση μετά την άλλη, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Μια «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται τώρα μπροστά μας, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πόσο σκληρές θα γίνουν σύντομα οι συνθήκες γύρω μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail