Τα οικονομικά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τα χειρότερα από το 1945 - νέα υπουργός Οικονομικών

pixabay / MallorcaGraphics
Freepen.gr - Η νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου κληρονόμησε τη χειρότερη οικονομία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε η νεοδιορισθείσα υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς. Η Ριβς ανέλαβε την ευθύνη για τα οικονομικά της χώρας μετά την κατάκτηση από τους Εργατικούς 412 από τις 650 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων στις γενικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, τερματίζοντας 14 χρόνια διακυβέρνησης από το Συντηρητικό Κόμμα.

"Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι όποιος και αν κέρδιζε τις γενικές εκλογές θα κληρονομούσε τις χειρότερες συνθήκες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε η Reeves σε ομιλία της στο Υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα.

"Αντιμετωπίζουμε την κληρονομιά 14 ετών χάους και οικονομικής ανευθυνότητας", πρόσθεσε, κατηγορώντας τους προκατόχους της από τους Τόρις πως έδρασαν από "πολιτικό συμφέρον" ως μέρος μιας "κυβέρνησης που έβαλε πρώτα το κόμμα και μετά τη χώρα".

"Η νέα ανάλυση του Υπουργείου Οικονομικών που ζήτησα το Σαββατοκύριακο δείχνει ότι, αν η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε αναπτυχθεί με το μέσο ρυθμό άλλων οικονομιών του ΟΟΣΑ [Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης] τα τελευταία 13 χρόνια, η οικονομία μας θα ήταν πάνω από 140 δισεκατομμύρια λίρες [179 δισεκατομμύρια δολάρια] μεγαλύτερη", δήλωσε η Reeves. Υποστήριξε ότι οι πολιτικές των Συντηρητικών κοστίζουν ουσιαστικά στον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου 58 δισεκατομμύρια λίρες (74 δισεκατομμύρια δολάρια) σε απώλεια φορολογικών εσόδων μόνο το 2023.

"Αυτά είναι χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν αναζωογονήσει τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες", δήλωσε η νέα υπουργός Οικονομικών. "Η ανάπτυξη απαιτεί δύσκολες επιλογές - επιλογές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέφυγαν".

Ο Ριβς υποσχέθηκε να τερματίσει την "πολιτική ατολμία" στο "απαρχαιωμένο σύστημα σχεδιασμού" του Ηνωμένου Βασιλείου και υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις, ενώ παρέμεινε δεσμευμένος να μην υπάρξει "καμία αύξηση στην Εθνική Ασφάλιση και στους βασικούς, υψηλότερους ή πρόσθετους συντελεστές του φόρου εισοδήματος ή του ΦΠΑ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail