Οι ΗΠΑ έδωσαν δάνειο 2 δις δολάρια στην Πολωνία για να αγοράσει αμερικανικά όπλα

pixabay / Barta4
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν στην Πολωνία δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών όπλων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας.

"Η Πολωνία και οι ΗΠΑ συνήψαν συμφωνία για ένα άμεσο δάνειο στο πλαίσιο του προγράμματος εξωτερικής στρατιωτικής χρηματοδότησης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο δάνειο που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στην Πολωνία πρόσφατα.

Ο πολωνικός στρατός δήλωσε πως τα κεφάλαια του δανείου θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά εξοπλισμού πυραυλικής άμυνας και αεράμυνας.

"Τα κεφάλαια που θα ληφθούν θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Πολωνίας με την απόκτηση δυνατοτήτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας από τις ΗΠΑ. Τέτοια συστήματα αποτελούν προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Πολωνίας υπό τις τρέχουσες απειλές", αναφέρεται στην έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail