Η Ουάσινγκτον παρέχει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων - Λευκός Οίκος

Jaap Arriens via Reuters Connect
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν ένα νέο πακέτο όπλων στην Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει πυραύλους αναχαίτισης, HIMARS και πυρομαχικά πυροβολικού, ανακοίνωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, το νέο πακέτο βοήθειας, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα περιλαμβάνει επίσης βλήματα όλμων, καθώς και πυρομαχικά για το Javelin και άλλα αντιαρματικά συστήματα.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο θα παράσχει ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια, «με στόχο την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας».

Το πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει εξοπλισμό για την υποστήριξη της αεράμυνας της Ουκρανίας, όπλα μεγάλου βεληνεκούς και αντιαρματικά όπλα, καθώς και τη συντήρηση του εξοπλισμού, ο οποίος είχε ήδη αποσταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

* Πληροφορίες tass.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail