Τα ΗΑΕ τετραπλασίασαν τις αγορές πετρελαιοειδών από τη Ρωσία το 2023

pixabay / dendoktoor
Freepen.gr - Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τετραπλασίασαν τις αγορές τους ρωσικών πετρελαιοειδών το 2023 σε ρεκόρ 971,4 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανάλυση του RIA Novosti σε στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας των Εμιράτων.

Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο, τα ΗΑΕ αγόρασαν πέρυσι πετρελαιοειδή από τη Ρωσία αξίας 971,4 εκατ. δολαρίων έναντι 237,8 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτός έγινε ο μέγιστος όγκος για όλο το διάστημα των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, η χώρα της Μέσης Ανατολής αύξησε επίσης τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία - 1,7 φορές, μέχρι 75,3 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αυξήθηκε κατά 3,5% το 2023 σε 11,2 δισ. δολάρια ρεκόρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail