Οι ΗΠΑ υπόσχονται άλλα 2,3 δισ. δολάρια σε όπλα για την Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συναντήθηκε την Τρίτη με τον Ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ στο Πεντάγωνο, όπου δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει σύντομα περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο. Ο Όστιν έλαβε επίσης μια ενημέρωση σχετικά με τη "δυναμική επί του πεδίου" στη σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσία και διαβεβαίωσε τον Ουμέροφ για την "ακλόνητη υποστήριξη" της Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε τις αμερικανικές προσπάθειες για την εκπλήρωση των "πιο επειγουσών" στρατιωτικών αναγκών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσθετη βοήθεια για την ασφάλεια που "θα ανακοινωθεί σύντομα", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Πατ Ράιντερ.

Το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο του επόμενου φορτίου όπλων, αλλά το πακέτο φέρεται να περιλαμβάνει ένα "σημαντικό αριθμό" πυραύλων αναχαίτισης αεράμυνας.

"Είμαι υπερήφανος που οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας. Αυτό το πακέτο στο πλαίσιο της προεδρικής εξουσιοδότησης για την απομάκρυνση θα παρέχει περισσότερους αναχαιτιστικούς πυραύλους αεράμυνας, αντιαρματικά όπλα και άλλα κρίσιμα πυρομαχικά από τα αμερικανικά αποθέματα", δήλωσε ο Όστιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail