Έκρηξη του κόστους κοινωνικής πρόνοιας στη Γερμανία, 47,3% των δικαιούχων είναι αλλοδαποί

pixabay / Antonio_Cansino
Freepen.gr - Η Γερμανία βιώνει εκρηκτική αύξηση του κόστους της κοινωνικής πρόνοιας με τους δικαιούχους να λαμβάνουν "χρήματα των πολιτών" ύψους ρεκόρ 42,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023 σε σύγκριση με 36,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Υπάρχει τώρα ένα ρεκόρ 5,49 εκατομμυρίων παροχών πολιτών (ή επιδομάτων) - έτσι αποκαλεί η Γερμανία το σύστημα πρόνοιας - και περίπου το 47,3% ήταν μη Γερμανοί αλλοδαποί, δηλαδή τέσσερις μονάδες περισσότεροι από ό,τι το 2022.

Επιπλέον, υπήρξε άλλο ένα ρεκόρ 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το κόστος διαχείρισης του προγράμματος παροχών του πολίτη, το οποίο είναι 300 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από το 2022, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που έλαβε ο βουλευτής του AfD Ρενέ Σπρίνγκερ μετά από κοινοβουλευτικό ερώτημα. Αν προστεθούν αυτά τα διοικητικά χρήματα, τότε το συνολικό κόστος πρόνοιας ισούται με 48,9 δισ. ευρώ. Η Bild σημειώνει πως το ποσό αυτό είναι 14,8% υψηλότερο από το 2023, 18,4% υψηλότερο σε σύγκριση με το 2020 και 23% υψηλότερο σε σύγκριση με το 2015.

Τώρα, η μεγαλύτερη ένωση επιχειρήσεων στη Γερμανία, η DHK, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιουργεί σκόπιμα προβλήματα που διαβρώνουν τη δημοσιονομική ισχύ της Γερμανίας και επιδεινώνουν την κατάσταση της ανεργίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail