Οι ΗΠΑ έκαναν ένα λάθος 8,2 δις δολαρίων κατά τον υπολογισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Freepen.gr - Το Ελεγκτικό Συνέδριο των ΗΠΑ αξιολόγησε τα επανειλημμένα λάθη που έγιναν κατά τον υπολογισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία - το ύψος τους έφτασε τα 8,2 δισ. δολάρια.

Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2024, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια ύψους τουλάχιστον 24 δισ. δολαρίων προς το Κίεβο στο πλαίσιο του προεδρικού προγράμματος.

Το 2023, μετά τον επανυπολογισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το Πεντάγωνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν υπερεκτιμήσει την αξία της για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023 κατά 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το σφάλμα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της διαδικασίας κατανομής της υποστήριξης προς το Κίεβο με πόρους του Πενταγώνου. Οι υπολογισμοί, όπως σημειώνεται, έλαβαν υπόψη το κόστος παραγωγής όπλων που θα έρθουν να αντικαταστήσουν αυτά που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, αντί για το κόστος αυτών που έχουν ήδη σταλεί στην πραγματικότητα σε αυτήν. 

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ένας ελεγκτής του Πενταγώνου διαπίστωσε ότι οι τιμές των αμερικανικών όπλων για την Ουκρανία ήταν υπερτιμημένες κατά άλλα 1,9 δισ. δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail