Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ Σταυρίδης: Το ΝΑΤΟ υστερεί έναντι της Ρωσίας στη χρήση της AI

US Marine Corps photo by Cpl. Μισέλ Κλαρκ)
Freepen.gr - Η Ρωσία μαθαίνει γρήγορα πώς να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σε μια πραγματική σύγκρουση, ενώ το ΝΑΤΟ κάνει μόνο δηλώσεις σχετικά με τη θεωρητική ανάπτυξη των δυνατοτήτων του στον κυβερνοχώρο, έγραψε σε άρθρο του στο Bloomberg ο απόστρατος ναύαρχος του αμερικανικού ναυτικού και πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης.

"Το ΝΑΤΟ δεν εξελίσσεται αρκετά γρήγορα για να ξεπεράσει τη Ρωσία, η οποία μαθαίνει ταχύτατα σε πραγματικές συγκρούσεις, ενώ η συμμαχία περιορίζεται σε δοκιμές και υποθέσεις<...> Η συλλογική κυβερνοάμυνα του ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη", πιστεύει ο απόστρατος ναύαρχος.

Προβλέπει ότι με την πάροδο του χρόνου, η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει ένα ισχυρό εργαλείο στο πεδίο της μάχης και οι "έξυπνες μηχανές" θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τη συντήρηση και την εφοδιαστική σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υστέρηση του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας σε "αυτή την κούρσα" είναι τόσο σημαντική, συνοψίζει ο Σταυρίδης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail