American Thinker: Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε κρίσιμο στάδιο

ukrinform.net
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εισέλθει σε ένα κρίσιμο στάδιο που θα μετατραπεί σε απελπισμένες αποφάσεις από το Κίεβο και τους συμμάχους του, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μαρκόφσκι, ανώτερος αναλυτής του London Centre for Policy Research στη Νέα Υόρκη, σε άρθρο του στην πύλη American Thinker.

"Η σύγκρουση έχει πλέον φτάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο όπου απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένα πράγματα.<...> Το ΝΑΤΟ ξεμένει από επιλογές", είπε.

Όπως επισήμανε ο ειδικός, οι δυτικοί ηγέτες έχουν ήδη προβεί σε απερίσκεπτες δηλώσεις σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ τάχθηκαν υπέρ της κλιμάκωσης μέσω χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

Σύμφωνα με τον Μαρκόφσκι, οι δυτικοί πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες λόγω του καθεστώτος της ως πυρηνικής δύναμης. Η μόνη διαφορά είναι αν το ΝΑΤΟ θα χάσει σε περιορισμένη κλίμακα στην Ουκρανία ή θα κλιμακώσει και θα πεθάνει σε πυρηνικό πόλεμο.

"Πριν από δυόμισι χρόνια, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ υποκίνησαν μια ρωσική ειδική επιχείρηση που οδήγησε σε τραγική κατάληξη. Τώρα <...> κλιμακώνουν πυρετωδώς την κατάσταση, παρόλο που είναι γεμάτη καταστροφή. Είναι προφανές ότι υπό οποιαδήποτε ανάλυση, η κατάσταση των ΗΠΑ και των συμμάχων από στρατιωτική και γεωπολιτική άποψη θα συνεχίσει να επιδεινώνεται", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail