Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης επιταχύνει την απο-δολαριοποίηση - Πούτιν

pixabay / joelfotos
Freepen.gr - Τα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) αυξάνουν τους διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής του SCO στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο SCO ιδρύθηκε το 2001 και είναι ένα οικονομικό μπλοκ και ένα μπλοκ ασφάλειας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρασίας και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ο οργανισμός περιλαμβάνει την Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, την Κίνα, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και τώρα τη Λευκορωσία.

Επί του παρόντος, 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου ως του μοναδικού αφρικανικού κράτους, κατέχουν καθεστώς εταίρου διαλόγου του SCO, που τους επιτρέπει να συμμετέχουν στις εξειδικευμένες εκδηλώσεις του οργανισμού κατόπιν πρόσκλησης των μελών του.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών, ο Πούτιν σημείωσε ότι τα μέλη του SCO έχουν αυξήσει τη χρήση των εθνικών νομισμάτων στους αμοιβαίους διακανονισμούς.

Για παράδειγμα, το μερίδιό τους στις εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας με τα μέλη του οργανισμού έχει ήδη ξεπεράσει το 92% κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail