Η ΕΕ θεώρησε το ταξίδι του Όρμπαν στη Μόσχα παραβίαση των συνθηκών της Ένωσης, γράφουν τα ΜΜΕ

Freepen.gr - Η νομική υπηρεσία της ΕΕ ενημέρωσε τα κράτη μέλη του μπλοκ ότι το ταξίδι του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν παραβίασαν τις συνθήκες της ΕΕ που απαγορεύουν κάθε "μέτρο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

"Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του μπλοκ (της ΕΕ), η ανεξάρτητη διπλωματική συνεργασία του Βίκτορ Όρμπαν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα παραβίασε τις συνθήκες της ΕΕ", ανέφερε η εφημερίδα".

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Όρμπαν παραβίασε επίσης μια νομική διάταξη που καλεί όλα τα μέλη της ΕΕ να ασκούν δραστηριότητες εξωτερικής πολιτικής "άνευ όρων σε πνεύμα πίστης και αμοιβαίας αλληλεγγύης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail