Η Ρωσία προηγείται στην προσφορά για το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας - Υπουργός Ενέργειας

Εrcin Εrturk / Anadolu Agency via GΕΤΤΥ Images
Freepen.gr - Ο ρωσικός κολοσσός της πυρηνικής ενέργειας Rosatom «προηγείται» στον διαγωνισμό για την κατασκευή ενός δεύτερου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, καθώς η Άγκυρα στοχεύει στην εγκατάσταση ισχύος 20 γιγαβάτ έως το 2050, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας Alparslan Bayraktar.

Ενώ η Rosatom ξεκίνησε ήδη τις εργασίες στον πρώτο πυρηνικό σταθμό Akkuyu της Τουρκίας τον Απρίλιο, η Άγκυρα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ για την κατασκευή δύο ακόμη πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Το έργο Akkuyu, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, αναμένεται να καλύψει περισσότερο από το 10% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. Θα πρέπει να επιτρέψει στην Άγκυρα να μειώσει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον Bayraktar.

Σημείωσε ότι η εμπειρία της Ρωσίας με το εργοστάσιο Akkuyu την καθιστά κατάλληλη για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Σινώπης, μιας εγκατάστασης τεσσάρων αντιδραστήρων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

«Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι φυσικά πρόθυμοι και υπό αυτή την έννοια εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύουμε ότι προηγούνται», δήλωσε στο πρακτορείο. Η Rosatom είναι «μια εταιρεία που έχει επενδύσει στην Τουρκία και έχει αποκτήσει εμπειρία», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail