Η Ρωσία αναγνωρίζει επιτέλους ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουάσινγκτον

en.kremlin.ru
Σήμερα είναι η 4η Ιουλίου, όταν λαμβάνουμε την ετήσια δόση πατριωτικής προπαγάνδας που χρησιμεύει για να μας τυλίξει στην αυτοδικαίωση που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να διεξάγει τους πολέμους της. Η Ουάσινγκτον τη γλίτωνε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα δημιούργησε και μας έφερε σε σύγκρουση με έναν ισχυρό αντίπαλο.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ρωσία απάντησε στην επίθεση της Ουάσινγκτον με βόμβες διασποράς κατά αμάχων στην Κριμαία, ενημερώνοντας την Ουάσινγκτον πως οι δύο χώρες βρίσκονται πλέον σε πόλεμο. Το τι σημαίνει αυτό, αν σημαίνει κάτι, μένει να το δούμε. Δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει καμία αναστάτωση στην Ουάσιγκτον.

Στην πραγματικότητα ο θερμός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουάσινγκτον ξεκίνησε το 2008, όταν η Ουάσινγκτον αιφνιδίασε τον Πούτιν στέλνοντας έναν εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο από τις ΗΠΑ γεωργιανό στρατό στη Νότια Οσετία. Η εισβολή υπό αμερικανική αιγίδα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων και Ρώσων ειρηνοφυλάκων. Ο ρωσικός στρατός χρειάστηκε μόνο 5 ημέρες για να νικήσει τον αμερικανικά εκπαιδευμένο γεωργιανό στρατό, οπότε η Ουάσιγκτον δεν είχε χρόνο να εμπλακεί περισσότερο.

Ο Πούτιν εξεπλάγη και πάλι όταν η Ουάσινγκτον ανέτρεψε την ουκρανική κυβέρνηση το 2014. Ακολούθησαν διώξεις και δολοφονίες των Ρώσων του Ντονμπάς. Το Ντονμπάς ζήτησε να επανενταχθεί στη Ρωσία όπως η Κριμαία, αλλά ο Πούτιν αρνήθηκε. Αντ' αυτού, ο Πούτιν προσπάθησε να κρατήσει το Ντονμπάς στην Ουκρανία με τη συμφωνία του Μινσκ. Η Ουκρανία και το Ντονμπάς συμφώνησαν και η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να επιβάλουν τη συμφωνία, αλλά στην πραγματικότητα η συμφωνία χρησιμοποιήθηκε για να εξαπατήσει τον Πούτιν, ενώ η Δύση δημιούργησε και εξόπλισε ένα μεγάλο ουκρανικό στρατό για να ανακαταλάβει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς. Το Φεβρουάριο του 2022, ο Πούτιν αναγκάστηκε από την Ουάσινγκτον να υπερασπιστεί τους Ρώσους του Ντονμπάς από το να σφαγιαστούν όπως κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους. Αλλά ο Πούτιν περιόρισε την επέμβαση της Ρωσίας με τρόπο που απέτρεψε τη Ρωσία από το να επιτύχει μια γρήγορη νίκη πριν η Ουάσινγκτον μπορέσει να εμπλέξει τη Δύση και να διευρύνει τον πόλεμο. Τώρα ο Πούτιν παρουσιάζεται με αμερικανικούς πυραύλους που στοχεύουν Ρώσους πολίτες και με γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία από το 2007, όταν ο Πούτιν δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται τον μονοπολικό κόσμο της Ουάσινγκτον. Αυτή η αμφισβήτηση της ηγεμονίας της Ουάσινγκτον έβαλε στο στόχαστρο τον Πούτιν.

Τώρα, 17 χρόνια αργότερα, ο Πούτιν αναγνωρίζει το γεγονός πως η Ουάσινγκτον και η Ρωσία βρίσκονται σε πόλεμο. Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να κάνει ο Πούτιν με την καθυστερημένη αναγνώριση της πραγματικότητας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail