Η Ουκρανία ζητά υποβρύχια από τη Δύση

pixabay
Freepen.gr - Η Ουκρανία χρειάζεται δυτικά υποβρύχια για να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Αλεξέι Νεϊζπάπα.

Υποστήριξε ότι η ανάπτυξη υποβρύχιων σκαφών θα μπορούσε να βελτιώσει στρατηγικά τις θέσεις της Ουκρανίας σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

"Το σκεφτόμαστε, τα υποβρύχια είναι απαραίτητα για εμάς, θα πρέπει να αποτελούν μέρος του ναυτικού", δήλωσε ο Neizhpapa σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Natalya Moseychuk, η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι της στο YouTube το Σάββατο.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού πρόσθεσε πως η χώρα δεν χρειάζεται μεγάλα υποβρύχια, καθώς "είναι άχρηστα στη Μαύρη Θάλασσα".

"Η τοποθέτηση μόνο κοντά στην Οδησσό σημαίνει ότι δεν έχουμε τίποτα, θα πρέπει να κοιτάξουμε πιο μακριά, να απλώσουμε τον στόλο σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα και να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη την περιοχή της", είπε, εκφράζοντας την ελπίδα πως η Ουκρανία θα μετατραπεί "από παράκτιο κράτος σε θαλάσσια δύναμη".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail