Το ΝΑΤΟ βλέπει τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία ως το "μεγαλύτερο κίνδυνο" - Γενικός Γραμματέας

ΑΡ Photo/ Stephanie Scarbrough
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ θεωρεί τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία ως το "μεγαλύτερο κόστος και το μεγαλύτερο κίνδυνο", διότι η έκβαση της σύγκρουσης θα διαμορφώσει την παγκόσμια ασφάλεια για δεκαετίες, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Το μεγαλύτερο κόστος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι αν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό", δήλωσε ανοίγοντας τη φετινή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Κατά τη γνώμη του, η νίκη της Ρωσίας θα ενθαρρύνει επίσης "τους αυταρχικούς ηγέτες στο Ιράν, στη Βόρεια Κορέα και στην Κίνα".

"Όλοι υποστηρίζουν τη Ρωσία, <...> όλοι θέλουν να αποτύχει το ΝΑΤΟ. Έτσι, το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου θα διαμορφώσει την παγκόσμια ασφάλεια για δεκαετίες", πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Κάλεσε όλα τα μέλη της συμμαχίας να στηρίξουν πιο εντατικά την Ουκρανία, αλλά δεν αναφέρθηκε στις προοπτικές ένταξης του Κιέβου στη συμμαχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail