Θα μπορούσε να ήταν αυτό το σχέδιό τους από την αρχή;

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ελίτ θέλει έναν πρόεδρο που είναι εύκολο να ελεγχθεί. Γι' αυτό αγαπούν τον Τζο Μπάιντεν και γι' αυτό μισούν τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλα καταλήγουν στον έλεγχο.  Ό,τι κι αν συμβεί, η ελίτ θέλει να αισθάνεται σίγουρη πως όποιος κι αν βρίσκεται στο Λευκό Οίκο θα είναι ομαδικός παίκτης. Έτσι, η ελίτ είναι πραγματικά ενθουσιασμένη με την πιθανότητα η Καμάλα Χάρις να γίνει η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάθε φορά που κάνει μια δημόσια εμφάνιση, είναι σαφές ότι έχει ξεφύγει πολύ, πολύ από τα νερά της, και αν πράγματι καταφέρει να μπει στο Οβάλ Γραφείο θα είναι εξαιρετικά εύκολο να χειραγωγηθεί.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τώρα που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα και η Καμάλα Χάρις έγινε η πιθανή υποψήφια, υπάρχει ένα πραγματικά μεγάλο ερώτημα που πρέπει όλοι να θέσουμε.

Θα μπορούσε αυτό να ήταν το σχέδιό τους από την αρχή;

Σκεφτείτε τα ακόλουθα γεγονότα...

#1 Αν ο Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι δεν θα έθετε υποψηφιότητα πριν από τις προκριματικές εκλογές, η Καμάλα Χάρις δεν θα είχε ποτέ αρκετή υποστήριξη για να γίνει υποψήφια. Υπάρχουν πέντε ή έξι διακεκριμένοι Δημοκρατικοί που θα την είχαν κατατροπώσει.

#2 Καθ' όλο το πρώτο εξάμηνο του 2024, καταβλήθηκαν αδιάκοπες προσπάθειες να πειστούν όλοι πως ο Τζο Μπάιντεν ήταν σωματικά υγιής και πνευματικά οξύς. Μήπως προσπαθούσαν να τον στηρίξουν αρκετά ώστε να εξασφαλίσει το χρίσμα;

#3 Οι Δημοκρατικοί πίεσαν για ένα πολύ πρώιμο προεδρικό ντιμπέιτ.  Προσωπικά, θεώρησα πολύ περίεργο το γεγονός ότι θα διεξαγόταν τον Ιούνιο.  Όταν ο Τζο Μπάιντεν απέτυχε παταγωδώς, αυτό τους έδωσε την τέλεια ευκαιρία να τον απομακρύνουν.

#4 Μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση πως ο Μπάιντεν αποσύρθηκε, η Καμάλα Χάρις είχε ήδη υποστηρίξεις από τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος και ήταν ήδη η πιθανή υποψήφια.  Αυτό ήταν ξεκάθαρα ενορχηστρωμένο από πολύ νωρίτερα.

Η τελευταία ελπίδα που είχε τo κοινό του «οποιοσδήποτε εκτός από την Καμάλα» εξαφανίστηκε εντελώς όταν η Γκρέτσεν Γουίτμερ υποστήριξε επίσημα τη Χάρις:

Σήμερα, όχι μόνο είμαι ενθουσιασμένη που υποστηρίζω την @KamalaHarris για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά είμαι και περήφανη που είμαι συμπρόεδρος της εκστρατείας της.

Με την Αντιπρόεδρο Χάρις, οι ψηφοφόροι του Μίσιγκαν έχουν έναν υποψήφιο στον οποίο μπορούν να βασιστούν για τη μείωση του κόστους τους, την προστασία των ελευθεριών τους και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που θα λειτουργεί για τους εργαζόμενους. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας που υποδαυλίζει τη βία, ανέτρεψε τη Roe και οδήγησε την οικονομία μας στο έδαφος. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πλησιάσει στον Λευκό Οίκο.

Αντιπρόεδρε Χάρις, έχετε την πλήρη υποστήριξή μου. Ας το κερδίσουμε αυτό. 

Υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε να έρθει την τελευταία στιγμή και να κλέψει το χρίσμα από τη Χάρις.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.  Στην πραγματικότητα, νομίζω πως οι Ομπάμα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να διασφαλιστεί ότι η Χάρις θα είναι η επιλογή.

Πρόκειται για μια τελειωμένη συμφωνία, η οποία εκτελέστηκε με αδίστακτη αποτελεσματικότητα.

Ένα πράγμα που θα είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί είναι το γεγονός ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η συνεργασία με τη Χάρις.

Αναφέρεται πως μόνο 5 από τους 47 υπαλλήλους που εργάζονταν για εκείνη το 2021 εξακολουθούσαν να εργάζονται για εκείνη στις αρχές του 2024:

Περίπου το ήμισυ του προσωπικού της αντιπροέδρου πληρώνεται από τη Γερουσία, η οποία απαιτεί τακτικές γνωστοποιήσεις. Από τους 47 υπαλλήλους του προσωπικού της Χάρις που αναφέρονταν το 2021, μόνο πέντε εξακολουθούσαν να εργάζονται γι' αυτήν την άνοιξη, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις.

Όπως και η Χίλαρι Κλίντον, στο παρασκήνιο η Χάρις μπορεί να είναι απολύτως βάναυση, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι απλά δεν τη συμπαθούν.

Για μένα, φαίνεται ότι οι Δημοκρατικοί διαπράττουν πολιτική αυτοκτονία.  Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η Χάρις θα έχει ακόμη χειρότερες επιδόσεις απέναντι στον Τραμπ απ' ό,τι θα είχε ο Μπάιντεν:

Οι δημοσκοπήσεις της μετά το ντιμπέιτ απέναντι στον Τραμπ σε σχέση με τον Μπάιντεν έχουν μεγάλη απόκλιση, που κυμαίνεται από περίπου 8 μονάδες χειρότερα έως 4 μονάδες καλύτερα από την επίδοση του Μπάιντεν. Βάσει του μέσου όρου 26 εθνικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα, η Χάρις υπολείπεται του Τραμπ κατά 4,5 μονάδες σε εθνικό επίπεδο έναντι μικρότερου ελλείμματος 3 μονάδων για τον Μπάιντεν.
Μιλώντας για τον Μπάιντεν, πού στο καλό βρίσκεται;

Σοβαρά τώρα.

Την τελευταία φορά που είδαμε τον Μπάιντεν, αποβιβαζόταν αργά από το Air Force One στο Ντόβερ του Ντέλαγουερ το βράδυ της Τετάρτης.

Το κοινό δεν είδε τον Μπάιντεν ούτε την Πέμπτη, ούτε την Παρασκευή, ούτε το Σάββατο, και στη συνέχεια αποσύρθηκε ξαφνικά από την κούρσα την Κυριακή:

Η απόφαση του Μπάιντεν να αποχωρήσει ήρθε την τέταρτη ημέρα της απομόνωσης στο παραθαλάσσιο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, όπου έχει απομονωθεί ενώ αναρρώνει από το Κόβιντ.

Ο πρόεδρος είχε αρχικά μαζί του μόνο μια μικρή ομάδα βοηθών και πέρασε όλη την περίοδο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πολλοί θεώρησαν ότι ήταν πραγματικά περίεργο το γεγονός πως ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα χωρίς να βγάλει κανενός είδους ομιλία.

Ένας από αυτούς που θέτουν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση του Μπάιντεν είναι ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ:

Και ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald - ένας αριστερός που τάσσεται κατά του Μπάιντεν - έκανε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης θεωρώντας «περίεργο και λάθος» το γεγονός ότι ο Μπάιντεν δεν έχει κάνει ακόμη τηλεοπτική ανακοίνωση.

'Δεν υποστηρίζω τις συνωμοσίες του Μπάιντεν, αλλά και πάλι: Είναι παράξενο και λάθος που ο Μπάιντεν δεν έχει μιλήσει, δεδομένου του ιστορικού μεγέθους της ανακοίνωσής του', έγραψε ο Γκρίνγουολντ.

'Το να αποχωρεί ένας πρόεδρος με tweet και μετά να εξαφανίζεται είναι παράξενο. Αν είναι αρκετά καλά για να αποφασίσει, τότε είναι αρκετά καλά για να μιλήσει'.
Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, γιατί δεν μπορούσε ο Μπάιντεν να πει έστω και λίγα λόγια;

Κάτι δεν πάει καλά.

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως ο Μπάιντεν μπορεί να μην υπέγραψε καν την επιστολή που δήλωνε ότι αποχωρεί:
Οι εικασίες από τότε έχουν αρχίσει να πληθαίνουν, με τους θεωρητικούς συνωμοσίας να εξετάζουν τη γνησιότητά της, με κάποιους να πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα δεν υπέγραψε ποτέ ο ίδιος την επιστολή.

Η υπογραφή του στην επιστολή που μοιράστηκε την Κυριακή δείχνει το όνομά του να είναι υπογραμμισμένο, κάτι που σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν.

Ο δισεκατομμυριούχος Bill Ackman ήταν ένας από αυτούς που μοιράστηκαν τη θεωρία στο διαδίκτυο, αναδημοσιεύοντας συχνά διαφορετικές εκδοχές της υπογραφής του στο προφίλ του στο Χ.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς είναι η κατάσταση του Μπάιντεν, ο Λευκός Οίκος επέμεινε ότι έχει αναρρώσει σχεδόν πλήρως από την πρόσφατη ασθένειά του:

Τα συμπτώματα του COVID-19 του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχεδόν υποχώρησαν πέντε ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό για τρίτη φορά, σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο' Κόνορ.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση του Μπάιντεν έρχονται εν μέσω εικασιών και συνωμοσιών που οργιάζουν στο διαδίκτυο πως ο πρόεδρος είτε είναι πιο άρρωστος από ό,τι ανακοινώνεται είτε είναι ανίκανος ή έχει πεθάνει.

'Τα συμπτώματά του έχουν σχεδόν πλήρως υποχωρήσει', έγραψε ο Ο'Κόνορ στην τελευταία ενημέρωση για την ανάρρωση του Μπάιντεν.
Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε γιατί δεν έχουμε δει τον Μπάιντεν μέχρι τώρα;

Ο Φρανκ Μπάιντεν τροφοδότησε τις εικασίες ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει σοβαρά όταν δήλωσε στο CBS πως η υγεία του Τζο Μπάιντεν έπαιξε «σημαντικό ρόλο» στην απόφαση να εγκαταλείψει την κούρσα και πως ανυπομονεί να περάσει «ό,τι χρόνο μας απομένει» με τον αδελφό του:

Ο Φρανκ Μπάιντεν δήλωσε στο CBS ότι ήταν εγωιστικά χαρούμενος που θα είχε τον Τζο Μπάιντεν πίσω για «όποιο χρόνο μας έχει απομείνει». Στη συνέχεια, όταν τον ρώτησαν αν η υγεία του έπαιξε ρόλο στην απόφαση του αδελφού του να αποχωρήσει από την κούρσα, είπε πως «οπωσδήποτε» η υγεία του έπαιξε «σημαντικό ρόλο» στην απόφασή του.

Το «όποιος χρόνος μας απομένει» ακούγεται δυσοίωνο. Είναι αυτό απλώς μια αναγνώριση ότι είναι 81 ετών ή είναι ένας υπαινιγμός για κάτι περισσότερο που δε μας λένε;
«Όσος χρόνος μας απομένει»;

Αυτό ακούγεται μάλλον δυσοίωνο.

Και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δεν υπάρχουν καθόλου προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις για τον Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δε θα πραγματοποιήσει καμία δημόσια εκδήλωση όλη την εβδομάδα για να εξηγήσει γιατί παραιτήθηκε, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η έλλειψη δημόσιας εμφάνισης θα αυξήσει τις ανησυχίες για την υγεία του Μπάιντεν.

Πολλοί σχολιαστές πιστεύουν ότι η απουσία δημόσιας εμφάνισης του Μπάιντεν για να ανακοινώσει την απόφασή του θα τροφοδοτήσει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί από την προεδρία, επικαλούμενοι φόβους πως δεν είναι σε θέση να διευθύνει την εκτελεστική εξουσία.
Γίνεται σαφές ότι δεν μας λένε όλη την ιστορία.

Φυσικά, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν πάντα.

Τελικά, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε με την Kamala Harris στο Λευκό Οίκο, ακριβώς την ώρα που τα πιο χαοτικά κεφάλαια σε ολόκληρη την ιστορία μας θα πέφτουν πάνω μας.

Αυτή είναι μια σκέψη που θα πρέπει να μας ανατριχιάσει όλους μέχρι το μεδούλι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail