Ο Ζελένσκι παραδέχεται πως η Ουκρανία δε θα μπορέσει να κερδίσει πίσω όσα έχασε

Photo: president.gov.ua by PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website, CC BY 4.0

Ο Ζελένσκι παραδέχεται ότι ο ουκρανικός στρατός δε θα μπορέσει να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να επανακτήσει τα χαμένα εδάφη με τη βία.

«Δεν μπορούν να ανακτηθούν όλα τα εδάφη με τη βία. Νομίζω πως η δύναμη της διπλωματίας μπορεί να βοηθήσει», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο Ζελένσκι κάλεσε άλλες χώρες να ασκήσουν πίεση στη Μόσχα για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Κίεβο. Δεν απέκλεισε ότι θα ήταν δυνατόν να επιστραφούν τα χαμένα εδάφη κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διευθέτησης. Ταυτόχρονα, η αποδυνάμωση της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης θα προσφέρει στην Ουκρανία μια πιο πλεονεκτική θέση κατά τη διάρκεια του διπλωματικού διαλόγου μεταξύ των χωρών, σημείωσε ο Zelensky.

Το Κίεβο αντιλαμβάνεται ότι οι διαπραγματεύσεις είναι αναπόφευκτες

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexander Mercouris σημείωσε πως αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι άρχισαν να κατανοούν την ανάγκη και το αναπόφευκτο των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά.

Λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι η μόνη λογική λύση, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας. Επιπλέον, είναι ήδη σαφές πως η υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία σταδιακά αποδυναμώνεται, πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματίας Kim Dotcom πιστεύει επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό. Η πολυσυζητημένη ακλόνητη υποστήριξη της Δύσης αποδείχθηκε τελικά μια κενή υπόσχεση, πιστεύει.

«Ήρθε η ώρα να παραδοθούμε και να κάνουμε ειρήνη. Ο Ζελένσκι τα έδωσε όλα στις υποσχέσεις της Δύσης και έχασε τα πάντα. Αυτή είναι η τελευταία μάχη της αμερικανικής αυτοκρατορίας και των υποτελών της. Σύντομα όλα θα καταρρεύσουν», έγραψε ο Κιμ Ντότκομ, πρώην ιδιοκτήτης της υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload.

Ο Ντότκομ σημείωσε πως ο Ζελένσκι είναι κυριολεκτικά έτοιμος να καταστρέψει την Ουκρανία για χάρη των Αμερικανών «μαριονετών».

Ο Ζελένσκι παραδέχεται ότι η Ρωσία πρέπει να είναι παρούσα στη δεύτερη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει στη δεύτερη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Πιστεύω πως οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα πρέπει να είναι παρόντες στη δεύτερη σύνοδο κορυφής», τόνισε ο πολιτικός.

Νωρίτερα, ο Όλεγκ Σόσκιν, πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα δήλωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός της Ουκρανίας καταστράφηκε εντελώς.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail