Ο πόλεμος έχει γίνει η ατζέντα του ΝΑΤΟ - Όρμπαν

ΑFΡ / Alexander ΝΕΜΕNOV
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ έχει ουσιαστικά καταστήσει την πολεμοκαπηλεία λόγο ύπαρξής του, εγκαταλείποντας τον αρχικό "ειρηνικό" και "αμυντικό" χαρακτήρα του, υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο ηγέτης της Ουγγαρίας, σφοδρός επικριτής της δυτικής εμπλοκής στη σύγκρουση στην Ουκρανία, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τα ολοένα και πιο κλιμακούμενα βήματα του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, με καταστροφικές συνέπειες.

Την Παρασκευή, ο Όρμπαν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το γραφείο του Ούγγρου πρωθυπουργού διευκρίνισε πως βρισκόταν σε "ειρηνευτική αποστολή". Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στους πιθανούς τρόπους ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ολοκληρώνοντας τις συνομιλίες, ο Όρμπαν αναγνώρισε ότι οι θέσεις της Μόσχας και του Κιέβου παραμένουν πολύ "μακριά". Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "έχουμε ήδη κάνει το πιο σημαντικό βήμα - την εγκαθίδρυση επαφής" και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Ούγγρος πρωθυπουργός έφτασε στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Ο Όρμπαν τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και των διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail